Dobry, omlouvam se timto vsem, co je jebu za nesrozumitelnost. Ten prvni odstavec je hustej. Brier score googluju, asi pouzili nejakou metriku jak se zbavit lidi podle ne/vysledku v jobu cos delal, kde jsi se ze sazkare presunul k linesmakerovi. Asi se uzavira jedna zivotni etapa.
Ohledne padu systemu, tak tam si asi nerozumime. Pad systemu a rekneme nedostatek potravin nebo pad bezpecnosti nebo tak neco je jedno a totez. Svet je i diky ty computerizaci a propojenosti cim dal propojenejsi, dosud byl diky tomu i cim dal levnejsi, ale dan za to je proste krehkost. Nevim jestli sem to tu psal, v jednom state v jizni americe proste dosly OSB desky a tak dale. Do jisty miry nahradis osb desku fosnou z borovice a kvetak cibuli, ale ty efekty se nasobi a prelivaji do jinych zemi. Vsichni si mysli - a je naprosto sokujici ze si to mysli dal i po zkusenosti s coronou - ze prijde nejaky varovani. Pred rokem i kdyz tu i to varovani bylo teoreticky v Cine, ho ignorovali vsichni. Pak bylo par dnu a bum a vsechno v pici. Kdyz byste stali v sprchovym koute naboso a nalivali do kyble se zavazanyma ocima kyselinu sirovou do kyble a meli odhadnout kdy to pretece a spali nohy, ta je mozny zvolit ruzny strategie jak se s tou situaci vyporadat. A ty mentalni strategie dneska muzete videt u vsech lidi. Ja teda diky, ale uz aspon 10+ let se snazim z ty sprchy dostat. To neni jen ta propojenost vseho, ale v evrope i ta ignorance ty propojenosti.
Ad prilezitost. Je dobry ji hledat, ale pocitat s ni to fakt ne. ZVlast v tyhle fazi, kdy nejen ze neni dno, ale neni dno ani na dohled. Nic nekrachlo, vsichni se tvari jakoze dobry. EKonomika fajn, zdravotnictvi fajn politici porad jedou svoje ze za dva tydny uz to bude dobry, vakcina bla bla (ted teda mozna prvni vyjimka v cesku sympaticka rezignace, ale prijde novej ministr s nejakou dalsi picovinou a nadeji).
Budme pozitivni hlavne. Nadeje umira posledni.
Nasrat. Nadeje je ta posledni pohroma v pandoriny skrince. Dokud lidi nebudou doslova chcipat, nestane se nic. Umira mi bud babicka nebo je blizko. Matka konecne s ni zavrena doma a nikam nemuze dleat si ty svoje sracky po kavarnach a galeriiich. Pote co celej zivot se upina k nadejim skrz nejaky zasrany umeni, chlapy, deti a ezotericky hovna. Ted konecne v 70ti letech se svoji matkou, pote co ji corona uveznila skutecne doma pac uz nema prachy, ktery ji konecne jak debil necpu v marny nadeji ze neco zlepsim... ted konecne poprvy cejtim, ze tam neco ma potencial dosahnout dna, kdyz ta babicka poprvy mi rika, ze je rada vdecna ze tam s ni ta dcera je.
Nedelam si nadeje ze moje rodina to nakonec da. Ze ten pribeh ve zkratce popsanej vyse nejak zafunguje. Nezafunguje, pac je vse v prdeli. V prdeli je uplne stejne cely cesko, protoze ty rodiny ho fraktalpve tvori s vicemene stejnymi pribehy. Ale pokud by neco melo zafungovat je to to, ze budou vsichni prislapnuty historii a vlastni karmou uplne dolu do sracek a sami se tomu podvoli. A konecne ztrati veskerou zajebanou nadeji na to ze bude lip.
Ted v lednu jsem sel do hor divocinou, 3 dny bez kontaktu s lidma a stejne tam ani nikdo siroko daleko nebyl. Dal jsem si tam zase po roce tripa u ohne a velky reky, ktera mela vodu cistsi nez Dobra Voda pac ji napajely ledovce. Trip byl uplne genialni, protoze se nic nedelo. Clovek tam sedel jak pastevec ovci nekde ve stredoveku, lednacci litali nad rekou, slunce prazilo, snih na vrcholcich se blyskal. Nebyla tam zadna nadeje, zivot byl genialni tak jak byl, protoze byl to co byl. Tam v tu chvili prijemnej, protoze si clovek dal tu praci tam dolezt. V Cesku je zivot naprosto na hovno,situace s coronou je taky uplne na hovno, ale jako v tom pribehu s pandorinou skrinkou - jde o to, zda clovek bude hrat tu hru, ze si aspon tu nadeji uchova jako to posledni zlo ve skrince nebo ji necha jit. Hraje se jen o toto a mam pocit, ze realita nebo buh se docela nasrala a nenecha to byt, dokud skutecne lidi nerezignuji.
Ono jak vypukly ty valky, tak si taky lidi dellai nadeje, ze brzo nebo uz uz bude po vsem. A pak to jelo treba desitky let.
Doporucuju kazdymu si predstavit, ze tak jak probihal vas dnesni den, tak bude PRINEJLEPSIM probihat vas kazdy dalsi den do konce zivota a mnoho dnu bude mnohem horsich. Pak teprv se vubec nekam dostavame. Pokud mate bitcoiny tak si jeste predstavte, ze je nemate. Vidite jo? To jsou zablesky reality. Teprv tam se da neco delat.
Ja osobne s nadeji bojuju. Neco na cem delam vlastne celej zivot je uz jakoby za rohem. Ale radsi se smeju pri predstave, ze se mi to ted pres to vsechno posere a budu na tom vicemene jako vsichni co v ty evrope zustali, jen s tim rozdilem, ze nechcipnu hlady ale vedrem. Ted se opravdu a kardinalne ty veci posraly a kdo to nevidi, tak je jak ten clovek pod zizekovou prehradou, co cim bliz k ni zije, tim vic ignoruje riziko svy zahuby, protoze by se jinak zblaznil (resp toho silenstvi se boji).

Odpověď s citací