Percentages of children of gay and lesbian parents who adopted non-heterosexual identities ranged between 16% and 57%, with odds ratios of 1.7 to 12.1, depending on the mix of child and parent genders. Daughters of lesbian mothers were most likely (33% to 57%; odds ratios from 4.5 to 12.1) to report non-heterosexual identities.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20642872/

zaroven se opakovane ukazuje ze neexistuje nic jako "teply gen"

tj. co zbyva za vysvetlenim homosexuality je proste vliv prostredi; prostredi je zjevne zasadne urcujici i pro ty nejvnitrnejsi pochody cloveka

prostredi ovlivnuje nevedomi a protoze jde o nevedomi, tak o tom clovek proste nevi, ledaze zacne pouzivat techniky nebo chemikalie, co mu to nevedomi otevrou

nicmene je uplne jedno, zda si clovek docasne nebo i trvaleji nevedomi otevira nebo ne, ovlivneni nevedomi okolim se clovek nevyhne, protoze nevedomi nejde odstranit bez totalniho rozpadu osobnosti - nicemene nevedomi je okolim samozrejme ovlivneno tim vic, cim vic clovek NEVI, nez cim vic vi (stejnej princip jako ze lidi veri penezum, jejich vnitrni hodnote, stabilite atd. tim vic, cim mene vedi o tom, jak se penize tvori; lidi tim vic veri politikum, doktorum, institucim, cim mene jsou insideri zdravotni pece, politiky nebo instituci).

Tj. cim mene clovek veri tomu, ze ho prostredi ovlivnuje; cim mene vidi, jak ho prostredi nasava a jak je sam produktem onoho prostredi kolem sebe; tim vice ho to prostredi ovlivnuje.

Je tu jeste takovy zajimavy subset lidi, kteri vidi jak je prostredi ovlivnuje, ale zaroven v nem dale ziji. Produktem je pak, za predpokladu, ze cloveka to prostredi sere, clovek schizoid.

Dale i tohle je tak trochu paralelni vysvetleni viry, ktera vzdy je takovym dvojcetem nevedomi (vzpomente na Junga, pro kteryho buh=nevedomi). Vira dokaze to, ze clovek se rozhoduje v souladu se svym nevedomim i u cloveka, co si neprojizdi mozek meditacema nebo psychedelikama, tj. pro cloveka co zustava clovekem. Tj, uverit tomu, ze ma smysl odjet jinam ma nejvesti vahu prave u tech lidi, co to nevidi, tj. tem, co tomu "neveri" (jenze vira v to, co clovek ma na taliri, uz neni vira).