Rusi vypustili misilku z lode do Syrie. Museli mat suhlas Iranu a Iraku. Ak mali, tak to nieco znamena. Ak nemali, tiez to nieco znamena. Putin na tlacovke povedal nieco v tomto zmysle: "ano, take rakety mame. To sa mozno vedelo, mozno nevedelo, ale teraz sa to vie s istotou, ale to nie je dolezite. Dolezite je to, ze sa teraz vie, ze sme ich pouzili" No a tak sa pytam (hoci aj sam seba): Ak by som sefoval statu, spravil by som to bez rozmyslu alebo nie? Podla mna jednoznacne ano (s rozmyslom - to pisem pre istotu, aby nedolo k omylu).

Zhodili im eroplan (pred mesiacom?). Vyhlasili Turkom embargo a co ja viem ako este reagovali. Podla mna to, ze im ten eroplan zhodia, to neodhadli, ale na nazvime to podobne komplikacie pripraveni byt mali - i ked sa nezda, ze na 100% boli. Signal, ktory do sveta vyslali bol, ze si nenechaju brnkat po nose a zareaguju omnoho silnejsie. Myslim, ze pre nich bolo velmi dolezite vyslat ten signal, pricom tych signalov, ktore vysielaju je dost.

To, ze nemaju na storocia dopredu vymysleny plan je holy fakt. Podla mna je ale tiez holym faktom, ze niekolko rokov dopredu strategiu maju. Jednoducho ak chcu prezit, tak ju mat musia. Su globalnym hracom. Tiez netreba zabudat na fakt, ako dlho je Putin pri moci. On tam nie je jedno volebne obdobie. Ak sa tam tak dlho udrzal, tak to vie robit.

Ak Putin vypusti, ze zhodenemu Ukrajincovi hovoril, aby neopustal Kyjev, on to napriek tomu spravil a oni ho potom odprezidentovali, tak jednoducho je Putin lepsie informovany (alebo lepsi strateg) nez zhodeny Ukrajinec. Alebo moze ist o nejaku hru, do ktorej nevidim a nepoznam dovod, preco Putin taku informaciu zverejnil.

Teraz si idem precitat mordemyho clanok, aby som vedel, preco si na mna treba davat pozor, kde a v com mi jebe a aky by som podla spravnosti mal byt a ake nazory by som mal mat.