V bondore mám pár eur. Začínal jsem ještě se starým automatickým portf.man., kde šlo nastavit filtr dle všech dostupných parametrů. Jak to prohodili na nový vybírám investice ručně, ale i na to jsem už rezignoval. Začali teď ověřovat informace až dodatečně. Nejdřív investici zrušili, pokud něco nesedělo - vrátili mi víc jak 50% investic, takže ztráta více jak 50% času věnovaného výběru úvěrů. Teď vracejí investice už jenom pokud se změní rating a u bondory se na rating spolehnout nedá - klidně označí B-čkem úvěr, kam bych neinvestoval ani cent. Momentálně pokud chci investovat, musel bych jít do úvěru, kde nejsou ověřené informace, protože jinak úvěr nestihnu. Takže jsem to tam prozatím zabalil, nechám už jen doběhnout aktivní úvěry.
Mám pocit, že to tam všechno podřídili tomu aby financovali co možná nejvíc úvěrů a vydělali na uzavření úvěru, na investory momentálně kašlou a pokud se to nezmění, tak půjdou do kytek. ROI je teď možná na opační straně - půjčit a nevrátit![]()
Jinak statistiku na bondore je třeba ignorovat a sledovat vlastní. Momentálně tam mám ještě přes 40 aktivních úvěrů, z toho jsou 3 po splatnosti - 2xHR, 1xC, jeden HR z toho byl po splatnosti i předtím, pak to zaplatil i s úrokem. Za dva roky jsem měl pouze jednoho po 60 - taky HR ze španělska, po půl roce ale přišlo všechno najednou i s úrokem z opoždění. Mám všechny úvěry max. na 3 roky, po doběhnutí, hodím ROI, pokud tedy vydrží, když ne, hodím info jestli se mi podaří odtud dostat nějaké eura zpět.

Odpověď s citací