Ja plne súhlasím s Orbitalom. Nakoniec je o mne známe aké mám postoje k všetkým tým zmrdfónom, fezjbúkom atd. A o poštových holuboch som tu písal niekoľko krát. Pravda je taká že železá, informatika obecne, siete, vlákna a celý ten komplex proste predstihol schopnosť človeka sa PLNE na to adaptovať. V praxi to potom vypadá tak, že čím sa viac snažíš držať krok s tými vecami, tým viac si odtrhnutý od obyčajnej sedliackej akcieschopnosti. Informačno-technický smog je proste šialený. Tvrdím, že chcieť zvíťaziť v boji kde každú jednu hodinu vznikne novšia a novšia geekstoy a v okamihu majú k nej prístup všetci (korporácie a vlády majú prístup a rozpočet neobmedzený) je strašná, neefektívna blbosť. Pred pár rokmi som na Vianoce dostal knihu od Kevina Mitnicka Umění klamu. Kto je Mitnick (najznámejší US hacker), čo je to sociotechnika a o čom kniha je, si v skratke pozri TU, a knihu v pdf si stiahni TU. Dozvieš sa, že počnúc bankami, a končiac Ministerstvom obrany, sú ich megazabezpečené systémy ojebateľné NIE TECHNIKOU, nie nejakými hardw/softw atakmi. Ale zdatným socioinžinierom, ktorý sa to heslo dozvie proste tak, že sa naň jednoducho opýta. Btw knihu som čítal už asi 3 krát, tie postupy sú kúzelné, doporučujem.