Ja mam vlkodlaku pocit, ze zeres ty samy veci jako Keller a tim padem ta jeho kritika se da vztahnout i na tebe.

Ja uz jsem skutecne unavenej ze schizoidnich lidi, co si mysli, ze nekdo muze neco hrat a nekde za tim necim uplne jinym byt. Nikdo nic jen tak nehraje a nekde za tim jen tak neni, stejna diskuze jako u psychopatu. Ta hra a to jadro jsou proste spojeny nadoby. Chovaji se asi jako dvoukyvadlo dost nevypocitatelne, ale spojeny jsou.

Mordemy to snad popsal naprosto presne. Co vic bys proboha chtel, nez symboly kterym lidi veri. At uz postmoderni lidi veri na nadprirozeno, at uz veri na svoji svobodu skrz ocistu duse, at uz veri v to ze maji byt yappies a trh vse vyresi, at uz veri v bretharianismus, at uz si vyberou jakoukoliv totalni hovadinu a sracku, tak to proste meni ne podstatny veci, ale uplne vsechno.

Ano - to v co ty lidi veri JE NESMYSL a narazi to. Bretharian se bud za rohem prezere nebo chcipne; yappie bud chvili na koksu prodavat teplou vodu a pak zkolabuje, ale o to presne nejde a nechapes to ani ty ani Keller. Skod se behem toho zkracenyho a jalovyho zivotniho cyklu napacha dost a to predevsim v tom, ze se vzdycky zda, ze ten konkretni nesmysl proste funguje a uveri tomu dalsi lidi, kteri se presne takovyho nesmyslu znova chyti. Hlavni pruser je presne v tomhle virulentnim sireni zvracenyho postmodernismu a dluzno dodat ze materialisti vcetne Kellera tady jsou v roli uzitecnych idiotu. Proc? Protoze cesta ven skutecne neni nejaky materialisticky rozebirani rozdilu mezi postmoderni spolecnosti a spolecnosti v niz lidi uvazuji postmoderne. Pri urcite hustote postmodernich lidi a myslenek, ktera byla uz davno prekrocena, se proste spolecnost postmoderni stane. Realita je porad realita, ale nezajima to vubec nikoho.

Dobrej priklad je jak penezni, tak duchodovej system. Kazdej vi, ze realne je nesmysl, aby penize mely hodnotu a ze je nesmysl verit, ze nekdo muze dostat duchod. Vtip je ale v tom, ze strasne moc lidi v penize veri a penize proto plati, i kdyz je absurdni, aby papir na kterej nekdo neco natiskne tak fungoval anebo cislo v pocitaci, za ktery se kdosi zaruci jinym cislem tak fungovalo. U duchodu je vereni v budouci systemy, generace a demografickej vyvoj od zacatku uplne stejne absurdni, ale lidi tomu veri a kupodivu ten Bismarckuv vynalez funguje, lidi maji prubezne duchody, mhl vzniknout socialni stat, socialni smir a diky tomu napriklad spolecnost v 20. stol mela klid na vynalezy a diky tomu ZCELA REALNE LIDI PRISTALI TREBA NA MESICI. Co bylo na zacatku? Prace se symbolama. Nikoliv ale nahodila jako v postmoderne, protoze symbolicka realita MA SVOJE ZAKONITOSTI.

Ty a Keller verite v starou dobrou modernu, ve ktery uz taky nejste. Az vam skutecne docvakne ta sila symboliky, dostanete se do post-faze. Do post-moderny. Podobne jako jak je v Curtisove dokumentu ukazany tenhle prerod prodelal Greenspan, kterej podle moderni logiky veril, ze kdyz ekonomiku zahlti levnyma penezma, tak zkolabuje. Ale pak to prece jen zkusil a kolaps neprisel. Neprisel proto, protoze uz byla doba postmoderny a lidi verili a veri, ze ekonomika muze ustat libovolny tisten i penez a proto to ekonomika proste stale ustava. Kdyz postmodernimu cloveku dojdou tyhle kouzla se symboly, ma nahle pocit, ze muze cokoliv. Energie libida, ktera byla potlacena, vystreli vsemi smery. Trochu a ne nahodou, jako inflacni ekonomika. Jenze jak rika, i symbolickej svet ma svy zakonitosti, uplne jiny, ale paralelni zakonitosti, jako jsou fyzikalni zakony realnyho sveta. To, co postmoderna dela je, ze propali vsechny symboly v jednom velkym ohnostroji a to je ten pruser. Respektive ted uz se jen ceka co to bude znamenat a zda na to lze vubec nejak reagovat.

To fakt ne ze by se to neprojevovalo jen trochu a nikoliv ve vyznamny mire. Projevuje se to tak drtive, ze modernisti se rozhodli to cele ignorovat v ukazkovym vytesneni. To co se stalo se spolecnosti rekneme od zalozeni sazkare je skutecne brutalni revoluce, ktera sama sebe maskuje.