jo tak jsem to videl ale nepritahlo me to k obrazovce a vypustil jsem to... prislo mi to prilis americky (= akcni, predvidatelny)... stejna zkusenost s Fight Clubem, kde jsem ten dalsi plan a odkazy na {krestanskou} symboliku pochopil az pozdeji

rozhodne proste mi to neprislo jako film, co by stal za zminku nebo ze by me nejak presvedcil o tom, ze hrichy jsou skutecny, ale muze to byt i tim, ze jsem byl jeste o dost vic natvrdlej

Proste mi to prislo jako takovej film, kterej da presne palivo Exemplarnim srabum. Podobne jako panbickarska babka nebo sebevrazednej muslim dava palivo lidem, co jsou srabi uverit. Nebo jako zastupy gambleru davaji mentalni palivo beznemu cloveku se selskym rozumem, kterej vam dokaze, ze na gamblu se neda vydelavat.

Ale ted ti teda budu verit, ze na tom neco je no, kdyz u tebe az napodruhy...

Na tom, ze lidska mysl upada do hrichu, ktery jsou popisovany/pocitovany/symbolizovany necim jako 7 pripravenych rozevrenych prdeli (vzajemne komplikovane propojenych pistelema), do kterych clovek muze strcit hlavu a vyndat ji pak jde pekne blbe, to nic nemeni.