2299: Já jsem se sem přišel zeptat na názory ohledně danění/nedanění forexu, ne tě přesvědčovat o nabytí majetku. Seš uplně mimo ! To, že jsem z Pinnacle pomocí surebetů vytáhnul víc, než 15.000 euro, NUTNO dodat, že v rámci jednoho kalendářního roku, přece neznamená, že tam jsem celkově v plusu. Já totiž vůbec netvrdím, že jsem na Pinnacle v zisku, to tvrdíš ty. Jelikož zdaňovací období je leden-prosinec, tak dosáhnout zisku pomocí surebetů na sázkovce, která slouží k jištění, není nic neobvyklýho. Když nemáš živnostenský oprávnění, nelze mezi sebou sčítat zisky a ztráty z po sobě jdoucích let. Čili kdybych jeden rok skončil na pinnacle +400.000, druhej rok skončil -500.000, správně bych měl zaplatit 15 % z 400.000 = 60.000 daň, nehledě na to, že jsem během těch dvou let utržil ztrátu -100.000, čili s daní dokonce -160.000... To by se určitě každému líbilo skončit v mínusu a ještě platit daň. Proto můžu být vděčný, že na obchodování forexu neexistuje živnostňák a vyžadovat něco jako daň ze zisku z forexu je do nebe volající debilita.

Odpověď s citací