Omlouvám se, že přispívám až nyní, měl jsem toho sázení + forexu tento týden nad hlavu, že jsem se pomalu ani nevyspal. Dobře, nebudu si na nic hrát, daně platit nechci (kdo by chtěl dobrovolně...), možná kdyby byla možnost zaplatit 5 % ze zisku (i to by byl v rámci ČR hodně nadprůměr na odvedené částce), tak bych o tom uvažoval, 15 % se mi platit nechce. Vlastně ani nevím, proč zrovna z forexu by se daň ze zisku platit měla, když ze sportovních sázek v rámci ČR je to osvobozené. Spekulace to jsou oboje stejné a na stejném principu, rizikovost vs. zisk dávají obě alternativy v mém případě přibližně stejné, čili žádnou morální zodpovědnost vůči sázkařům necítím, jelikož profitovat na forexu je tedy díky té dani handicap. Nyní bych se chtěl tedy naposledy Vás všech tady zeptat, jestli v mém neplacení daně z forexu vidíte value, matematicky zapsáno: [ušetření na dani > (zaplacení daně včetně pokut v případě načapaní * pravděpodobnost načapání)] ? Do této rovnice mi bude stačit Váš názor, jaká je asi procentuelní šance, že by mě někdo mohl načapat ?

Parametry mého počínání:

Hlavní cizoměnný účet u FIO banky, ze kterého provádím všechny transakce v cizí měně, snažím se, aby naprostá většina transakcí odchozích i příchozích nepřesáhla 10.000 euro (nevím, od jaké částky se "velké" transakce evidují, vlastně ani nevím, jestli má smysl činit výběry po menších částkách, protože zase probíhají s větší frekvencí).

Dále využívám i obyčejný běžný účet u jiné banky v ČR pro transakce v CZK, rovněž se snažím, aby naprostá většina transakcí nepřesáhla částku 10.000 euro, čili zhruba 250.000 CZK.

Účty u brokerů: Těch mám celkem asi 10, nějací z nich jsou dokonce z ČR, ale většina je z USA a Velké Británie.

Čili abych to shrnul... Nemám naprosto ani nejmenší tušení, jaké předpisy mají brokeři a banky v ČR, natož v USA či Velké Británii. Netuším, jestli mají nějakou informační povinnost nebo jestli je to čistě na jejich libovůli, každopádně za každou informaci budu vděčný.

Možná to není uplně k tématu, ale znám i několik pokerových hráčů, kteří mají příjmy z pokeru zhruba v řádu statisíců ročně, žádné daně neplatí (ale je to dost možná proto, že danění pokeru je taková šedá zóna v daňovém zákoně a není to jednoznačně definováno, že zisky z hraní pokeru se musí danit - samozřejmě většina z pokerstars, čili mimo EU, takže by se daňová povinnost spíše vztahovat měla) a nikdo na ně zatím nepřišel.

BTW: Je tu někdo takový, kdo by měl zisky ze sportovních sázek v řádu statisíců/jednotek milionů Kč ročně, prachy vkládal/vybíral přes bankovní účet u nějaké české banky a několik let na něj nikdo nepřišel ?

Speciálně pro iceland(a): Promiň, není můj cíl tady akorát všechny prudit, ale připadám si momentálně asi jako pěšák několik minut před vyloděním na Omaha Beach ve snaze získat na poslední chvíli co nejvíce užitečných informací před dost možná velmi pravděpodobnou smrtí Až se vrátí Orbital, tak mě ban nemine, uleví se ti