A.h.y.d.e vydal druhý díl odpovědí: Schick | Odpovědi
Sám o sobě celkem zajímavej post, byť v případě tohohle člověka je nutný brát všechno, co píše, v kontextu k tomu ostatnímu, co dělá (viz. například film Czech Made Man (2011) | ČSFD.cz a postavu JT), takže kdo ho neznáte, tak ho prosímvás hlavně nezačněte hned žrát.
Každopádně Ah/yde (pečlivě googlí každou zmínku svýho jména v diskuzích na netupíše, že v současnosti vlastní 200k domén, vydělává mu to pár mega/měsíc atd.
Napadlo mě taková komunistická (anti-kapitalistická) myšlenka, jestli tihle lidé od domén, kteří jsou de facto něco jako velcí mocní kapitalisté doménového trhu, nedrží ty doménu i proto, aby ten trh záměrně omezovali? Samozřejmě, že i na prostém držení domén se dá vydělávat, dá se s nima pak obchodovat atd., ale v praxi podle mě ti lidé nepotřebují dvě stě tisíc jednotlivých domén absolutně k ničemu a naprostou většinu z nich "pouze" drží. Otázkou je proč? Chápu, že to je samo o sobě obrovská moc, protože pokud ti velcí hráči drží běžně takováhle množství domén, tak tím možná dost zásadně určují i to, jak se bude chovat Google (viz to, že Google dává u webu čím dál menší důraz na to, jestli se jméno domény shoduje s obsahem webu).
Jestli k tomuhle tématu někdo víte něco bližšího, tak se vyjádřete... docela mě to zajímá (ač tak úplně nevím, co chci vlastně vědět)

Odpověď s citací