Smiler: já vůbec nezpochybňoval atmosféru co tam byla právě naopak, byl to parádní zážitek i od TV. A z rozhovorů s běžnými fanoušky bylo vidět, jak byli spokojení. K tomu Brnu jsem napsal, že mi to přišlo trochu umělé pohledem zvenku, ale pohledem zevnitř se to může jevit úplně zase jinak, ten však nedokážu nikdy pochopit pokud tam nebudu žít. A mně naopak přijde trochu umělé sdružování pod jednou vlajkou a to z důvodu vzájemného hašteření, kdy ale najednou všichni jako zapomenou na trapnosti na klubové scéně a teď jsou Češi, kteří to celému světu ukážou. A tady pak dojde až k absurdním situacím, že se vůbec nedokážu jako loni ztotožnit s národním týmem v hokeji a to se ti hráči ani víc snažit nemohli. Tady plno věcí nefunguje a ani nezačne nějakým úspěchem na Euru. A tu atmosféru jsem nebral jako Plzeň-Barca doma, kdy právě to byla spíš VIP záležitost, ale spíš jako třeba výjezd několika tisíc, z nichž však dost lidí znáš osobně třeba na San Siro a tam si člověk teprve uvědomí co je to velký fotbal. A vždycky mi přijde přirozenější prožívat úspěch na místní úrovni kde máš přímo nějaké osobní zážitky a znáš pár lidí v klubu i osobně než v rámci celého státu. A čím víc stárnu, tak se tahle místní úroveň víc zvýrazňuje. Je to věc úhlu pohledu. Ale thread je o něčem jiném a sám jsem to stočil nesprávným směrem. Taková debata o ničem![]()

Odpověď s citací