podle me by tady nemelo jit o to, ze tady (v otazce nastavovani systemu) o neco jde; ty veci uz jsou davno tak daleko, ze tady reforma neni mozna a i to je muj duvod znacne obtizne emigrace do Brazilie
jakykoliv pokus o reformu zpusobi jen dalsi docasnou legitimizaci kradezi novou squadrou jeste sofistikovanejsich zlodeju, uplne stejne jako po kapitalistech bez skrupuli, prichazeji nyni obrozeni kapitalisti, co skrupule perfektne predstiraji
podstatou tohohle systemu (ale patrne i valne vetsiny jinych) je korupce a paralelni vedeni moci, kde jde opet o obraz schizoidni mysli: jde o MASKU vs. PRAVE JA; maska systemu je demokracie, prave ja je normalni fasismus, kde jde pouze o urvani si co nejvice moci
resenim neni vyhladit prave ja a zavest skutecnou demokracii, to je smesne; jakykoliv nacek by v tu chvili na nefunkcni demokracii zopakoval rok 1933, protoze prirozena fasisticka mocenska stranka rezimu, na ktere to symbolicky cele stoji, by byla oslabena [ale tohle se muze IMHO stat pouze po prohrane valce a neni to na poradu dne]
resenim neni samozrejme ani znicit masku a podporit prave ja, tj. zavest otevreny fasismus, protoze to konci opet v troskach
resenim je pochopit, ze Ratha i Rebicka vytvarime my sami svoji priposranosti a potrebou Zleho Otce a stejne tak potrebou zaplacnout svet jakousi vecnou nesplnitelnou reformou, kde spasa ceka uz za rohem v kosmickem orgasmu; jsme jako delnici, co drou cely tyden v hnusnym dole, aby si o vikendu (o revoluci) na chvili zaplatili kurvu a na vsechno zapomneli
neni rozdil mezi jakztakz resenimi a neresenimi, me je uplne jedno co se stane, pokud to nebude to, co popisuju vyse a to se nestane nikdy... prijde revoluce, je za dverma, ale je to porad ta sama hra a nezajima me to nijak moc... zajima me to jen proto, ze se zase zmeni podminky, na ktery se clovek bude muset adaptovat, ale to je cele
rathove budou ritualne popraveni a jede se dal

Odpověď s citací