Tak taky zkusím ještě něco k Rarthovi, i když celá ta aféra kolem mě jenom proletěla. A to z trochu vždy problematické a lehce napadnutelné morální roviny.
Aby nedošlo k mýlce: budu asi skutečně spíš individualista s tendencí hledání děr o nichž tady píše Orbi, k dualitě občanství tak typické pro zmiňované židy asi nepřistoupím, což se mi jako parazitovi společnosti může stát osudným. A budu první, který bude křičet, pokud cesta u nás nepůjde do pravicového fašismu a zvrhne se zpátky k nějakému přehnanému kolektivismu. Ale jestli je mi v současné době někdo k smíchu a k pláči zároveň, tak to není nějaká buranská nekultivovaná vesnická troska, ale pseudopravičáckej trouba z většího města, kterej si sice myslí, že když má ty správný školy, že jako něco ví, ale skutečnost v českém podání je opravdu směšná. Nikdy jsem nechápal pravicové kamarády, kterým Rath ležel povětšinou v žaludku. Já se vždycky dobře bavil: arogantní, sebestředný, inteligentní a dobrý rétor: geniální kombinace pro skutečného pravičáka, který nakonec hájil zájmy těch neprivilegovaných a to se mu stalo osudným. Všichni tihle pravičácký troubové by ve skrytu duše chtěli být jako Rath, alespoň podle mediálního obrazu. Ve skutečnosti jsou to všechno povětšinou modří pionýři, synci přisluhovačnejch komunistickej fotrů, naprosté morální bahno: rozjeď se na venkov a dotáhni dědka za límec k volební urně.
Pikantní situace ve zdravotnictví: Julínek(velkej) a Cikrt(malej) odstartovali 30Kč poplatky nezbytnou privatizaci zdravotnictví. Bylo to za pět dvanáct, protože každý dávno ví, že na bezplatné zdravotnictví nikdy nebylo. Cikrt, ke kterému osud nebyl štědrý zavádí ty nejasociálnější reformy a z povzdálí to řídí bakalář Šnajder(big pharma firmy nemohly najít většího troubu). Tenhle nedostudovaný politováníhodný idiot když se objevil proti někomu jako Rath v debatě škoda mluvit. Jestli mi něco přijde trapné, pak je to tahle videová a kolážová tvořivost: tak jsme konečně chytli zlodějíčka Ratha, včetně té mediální masáže a tady těch promo trapných kurzů, protože až uvízne rybka v modré košilce, nikdy takovéto zesměšňující kurzy vypsány nebudou. Kdo má čas tvořit tyto rádobyvtipná videa? Skutečný pravičák sotva, asi někdo kdo se tak krásně bavil při vtipném házení vajec po bradavičnatém Paroubkovi.
Ale jdeme do finále: takže o co se pokoušel Rath: vedle toho, že si sám nakradl byl jedním z mála, který by skutečně byl schopný hledat úspory, kde jsou: šlápnout na kuří oko farma firem, poukazoval na nehoráznosti kolem celého systému veřejného pojištění před definitivní privatizací. V době mediální štvanice na zlodějíčka jaksi nepozorovaně unikly pozornosti asi celkem strategické rozhovory současné modré koaly se strategickým partnerem až za hrob: Izraelem. Co bylo předmětem pro ČR tak výhodných rokování se možná brzy dozvíme. Po olympiádě v Londýně by se i Praha po čempionátu míra v hokeji mohla opět připomenout: židovská spartakiáda na Strahově v počtu několika set tisíc? No možné je opravdu všechno. Pokud dojde k dlouho domlouvanému derby zápasu: Írán vers Izrael , tak celkem reálné. Já budu fandit jako vždy ve sportu modrým. Pak přijde udělat poslední krok: Z Prahy se stane dočasně významné kulturní centrum soudobého světa jak bylo předpovězeno: Frick a spol se budou muset pokud mají rozum dočasně vystěhovat na své chatičky. Neónové město bude zářit víc než kdy v minulosti: to přivábí nepřizpůsobivé ze severních Čech apod, zvlášť když zbydou prázné kvartýry po skutečných mnohageneračních Pražanech. V tomto stověžatém centru tak zbyde skutečná elita tohoto národa: menežeři, kteří dokážou přepravit shnilý banán až do regálu přes půl zeměkoule, top úředníci centrálních úřadů, prestituti a mediální klauni a všemožní multikulti odborníci apod., kteří na vlastní kůži poznají, co je to tavící kotlík vzájemného soužití vyšperkovaný spartakiádou. Tak snad tuto hlásnou troubu západního liberalizmu vých. Evropy nenechají spojenci padnout. Letecké zásobovací mosty na způsob záp. Berlína by byly fajn. V zaprděných regionech české kotliny bude moct být nastartována skutečná demokracie s osobní zodpovědností zástupců lidu. To bude fungovat nečekaně dobře. Jediným problémem budou emerické dróny nad hlavami. Pak nastane čas se opatrně podívat co zbylo z toho kdysi architektonického skvostu hlavního města![]()
Možná diletantský příspěvek, ale to co člověk pozoruje denně kolem je ještě mnohem hloupější.

Odpověď s citací