Chvilku jsem přemejšlel, jestli to od tebe není nějakej hodně sofistikovanej joke, ale oukej, asi není.
Tak zaprvé tohle zřejmě není žádné "morální dilema". Nebo to jako vážně řešíš jestli se ti s ní chce zabejvat nebo ne a pokud ano (nebo ne), tak jestli to bude "správné" (morální)? Zadruhé nenapsal si, jak se na to koukáš sám - určitě už máš taky nějakej názor; nebo-li neřešíš to z hlediska morálky, ale z hlediska toho, co chceš a/nebo co teda považuješ za správný, ale zřejmě se ti do toho nechce (?) nebo nevim, proč se vlastně takhle ptáš. Podle mě už víš nejlíp sám, co s tím...
Každopádně teda "můj názor": Začít se jí plně věnovat. Promluvit s ní, dostat z ní proč to udělala a čeho si myslela, že tím dosáhne (aneb dostat z ní nějakou shitskou schizoidní výmluvu) a její odpověď dále rozebrat podle toho, jak moc velký to budou kecy. Prostě s ní začít komunikovat a zjistit v čem se to holka potácí, že dělá takovýhle blbosti (aby člověk úmyslně provedl podvod, tak musí mít v hlavě nějaký sračky) a ukázat jí, že tohle fakt není cesta. Výhledově bych se jí snažil dokopat k tomu, aby pokračovala v tom, co ses jí snažil učit (tj. v copywritingu a věcech souvisejících), ale s tím, aby holčička pochopila, že kopírováním textů svůj život rozhodně nezlepší a dobře jí po tom taky nebude. Tj. v zásadě tedy volba číslo 2 (dát jí ještě šanci), ale se vším všudy, to jest žádný "tak mi holka slib, že už to neuděláš a jedeme dál...", ale naprat do ní hezky po staru všechny ty moudra o tom, že takhle si jen sere do vlastní hlavy a jaká je to blbost a že to, že je holka neznamená, že musí bejt kurva, atd. A pokud to holčička ustojí a nezhroutí se z toho všeho nebo se neurazí nebo řekne, že už s tebou nikdy nechce nic mít, tak teprve tehdy jí dát ještě šanci.
Prostě udělej to, co děláš obvykle![]()

Odpověď s citací