pivo: Ok, Kalužu už hodlat nerozebírám. Svůj pohled jsem řekl a tvému rozumím.

Citace Původně odeslal Orbital Zobrazit příspěvek
Je to picovina. Ano, do vezneni se zaviraji lidi, co skodi spolecnosti, ale skodit spolecnosti a skodit lidem jsou mimobezny pojmy. Kdo skodil nacisticky spolecnosti, ze schovaval zida ve skrini, byl proste spolecensky nebezpecny clovek, co pomahal lidem. Ta delici cara je mezi tim, kdo pomaha spolecnosti a je srac a kdo pomaha lidem. Jen podotyka, ze pomahat spolecnosti a pomahat loidem jsou MIMOBEZNE pojmy nikoliv ANTAGONISTICKE. Sorry, mam te rad, ale prijdes mi fakt jako neskutecne mekkej srab. Musel jsme to rict, vim, ze v tvy schizoidnosti to zahrajes tak, ze se te to nedotkne.
Škodit lidem a společnosti mi přijde ekvivalentní. Pokud dělám jedno, automaticky dělám i to druhé a ta implikace platí na obě strany. Pokud si něco jako "užitek společnosti" definujeme jako součet jednotlivých užitků daných lidí, pak to spolu bude vždy souviset. ( Úplně ok není ten i příklad, že např němec zabije žida čímž zvýší užitek německé společnosti, protože zároveň sníží užitek židům atd. V tomhle případě je jasný, že se to musí brát jako celek. )

Who cares? Tys to zkusil? Byla nekdy situace ze byli rozhejbani vsichni lidi a toho jednoho se nepodarilo, aby se to dalo tvrdit? Rozhejbej se sam chlape.
Nebyla, ale pořád je situace "hejbou se všichni" podstatně méně pravděpodobná než situace "někdo se hejbe, někdo ne". Jak říkám, někdo se hejbat nemůže / neumí / nechce... tak to prostě nedělá. I kvůli tomu se prostě nedají rozhejbat všichni. Proč někoho do něčeho tlačit?

Fakt jsi dobrej ze to ctes, to mam radost.
Protoze kdyz uz je nekdo jde po sebedestrukci, tak je dobre to udelat a dojet do konce. Dokonce je mozne, ze do tech sebedestrukci jit musime a je to nas udel. Ale snazim se rict, ze kdyz nekdo sazi all-in tak si ma byt vedom co dela, proc to dela, jakou hru hraje a ze si neda pokoj dokud neprohraje, protoze hleda znovuzrozeni a ten jeho allin je stejne jen symbol jakehosi ocisteni, kterej do jisty miry funguje, ale pokud se bere moc vazne (jako odhodim sve spinave vydelane penize a vse bude fajn), tak okamzite prestane fungovat.
A proč by teda někdo měl zapalovat byt? Aby si sáhl na dno, a po čase vybudoval to samé, co předtím? ( Nebylo to pak zbytečné? )

Někde na blogu jsi kdysi psal, že smysl života je jeho oslava. Tyhle destrukce mi k tomu prostě nepasujou. Uznávám ale, že nějaká forma destrukce je asi v každém z nás.

Mas pocit, ze tady na sazkari neni aspon obcas kooperace? Neplet kooperaci se hrou na absolutni dominanci a submisivitu. Kooperace je neco jako svatej gral, kteryho si jen obcas lidi liznou a pak jim je fakt dobre a tam to musime smerovat. To, ze lidi mezi sebou delaji dealy typu: "Ja nereknu svymu zamestanvateli/kamaradovi/partnerovi, ze je zkurvenej kokot a on mi za to nerekne, ze jsem troska". To neni kooperace. Konci to vsechno jako Murakamiho knizky, ze kterych je ti zcela pochopitelne smutno.
Tady na sázkaři je, netvrdím že ne. Co třeba Pinnacle a další sázkovky? Pokud by nebyli otroci/otrokáři z Pinnaclu, nebylo by nám smutno?