pivo: Ok, Kalužu už hodlat nerozebírám.Svůj pohled jsem řekl a tvému rozumím.
Škodit lidem a společnosti mi přijde ekvivalentní. Pokud dělám jedno, automaticky dělám i to druhé a ta implikace platí na obě strany. Pokud si něco jako "užitek společnosti" definujeme jako součet jednotlivých užitků daných lidí, pak to spolu bude vždy souviset. ( Úplně ok není ten i příklad, že např němec zabije žida čímž zvýší užitek německé společnosti, protože zároveň sníží užitek židům atd.V tomhle případě je jasný, že se to musí brát jako celek. )
Nebyla, ale pořád je situace "hejbou se všichni" podstatně méně pravděpodobná než situace "někdo se hejbe, někdo ne". Jak říkám, někdo se hejbat nemůže / neumí / nechce... tak to prostě nedělá. I kvůli tomu se prostě nedají rozhejbat všichni. Proč někoho do něčeho tlačit?Who cares? Tys to zkusil? Byla nekdy situace ze byli rozhejbani vsichni lidi a toho jednoho se nepodarilo, aby se to dalo tvrdit? Rozhejbej se sam chlape.
A proč by teda někdo měl zapalovat byt? Aby si sáhl na dno, a po čase vybudoval to samé, co předtím? ( Nebylo to pak zbytečné? )Fakt jsi dobrej ze to ctes, to mam radost.
Protoze kdyz uz je nekdo jde po sebedestrukci, tak je dobre to udelat a dojet do konce. Dokonce je mozne, ze do tech sebedestrukci jit musime a je to nas udel. Ale snazim se rict, ze kdyz nekdo sazi all-in tak si ma byt vedom co dela, proc to dela, jakou hru hraje a ze si neda pokoj dokud neprohraje, protoze hleda znovuzrozeni a ten jeho allin je stejne jen symbol jakehosi ocisteni, kterej do jisty miry funguje, ale pokud se bere moc vazne (jako odhodim sve spinave vydelane penize a vse bude fajn), tak okamzite prestane fungovat.
Někde na blogu jsi kdysi psal, že smysl života je jeho oslava. Tyhle destrukce mi k tomu prostě nepasujou. Uznávám ale, že nějaká forma destrukce je asi v každém z nás.
Tady na sázkaři je, netvrdím že ne. Co třeba Pinnacle a další sázkovky? Pokud by nebyli otroci/otrokáři z Pinnaclu, nebylo by nám smutno?Mas pocit, ze tady na sazkari neni aspon obcas kooperace? Neplet kooperaci se hrou na absolutni dominanci a submisivitu. Kooperace je neco jako svatej gral, kteryho si jen obcas lidi liznou a pak jim je fakt dobre a tam to musime smerovat. To, ze lidi mezi sebou delaji dealy typu: "Ja nereknu svymu zamestanvateli/kamaradovi/partnerovi, ze je zkurvenej kokot a on mi za to nerekne, ze jsem troska". To neni kooperace. Konci to vsechno jako Murakamiho knizky, ze kterych je ti zcela pochopitelne smutno.

Odpověď s citací