Citace Původně odeslal Tradewind Zobrazit příspěvek
Nepovažuju to za trvanlivý aktivum, ale bank na sázení chci mít co nejvíc likvidní.

10K euro limit je pouze na oficiální platby ... ale pokud se zkusíš domluvit v opravdovém světě na platbě cash bez faktury např. nějakému podnikateli, udělá ti, co po něm chceš. ( V ten moment to beru, že je to i akce s hodnotou, protože skutečná oficiální cena je výš. )

Nedávno jsem třeba potkal pána, co mi tvrdil, že pokud budu chtít postavit hrubou stavbu, tak bez faktury není problém.

S tou hotovostí je to prostě (určitě nejen v ČR) jiný svět, dá se toho vymyslet určitě víc.

Takže když to shrnu: výběr mám prakticky hned, nikdo mi na nekouká a je to v bezpečí, tak jsem si zdůvodnil, že má pro mě větší hodnotu (aktuálně) držet cash.
ano tyhle veci maji vahu a hard cash bude platit do chvile, dokud se virtual cash, ze ktery se plati dane, nerozpadne... tady v tom topicu, co jsem pochopil, se probira hedge strategie az to pujde fakt do riti, a pak cash nemusi byt dobra volba a to dokonce i pri deflacnim scenari, kterej, kdyz bude hardcore, tak se ohledne cashe muzem dockat dost silenych restrikci

pro ted ma samozrejme value drzet cash a predevsim platit cash tak ja rikas... v ramci sede ekonomiky a smele do toho