Tohle je možná nejrelevantnější post za poslední dva měsíce (když teda nepočítám diskuze čistě o sázení a sázkovkách) a to včetně těch vrchních odstavců. Chápu co tady píšeš a tyhle věci tu čtu úplně nejradši. Tohle je všechno, jenom ne spam.
Myslím, že nejjednodušší a nejjasnější feedback, kterej ti můžu dát je paradoxně nebrat to logicky, ale jít za tím, jak to cejtíš. To je myslím (cítím) úplnej základ. Teprve na tom je pak dobrý stavět a řešit praktický věci jako kolik kde do čeho investuješ. To, jestli budeš zakládat rodinu s nějakou holkou, to je naprosto zásadní věc, a už to dávno víš, jestli to je to ONO, co hledáš nebo ne. Očividně to ONO není, je to cejtit z toho, jak o tom píšeš... a to je prostě něco, čemu je potřeba věnovat hodně velkou pozornost, protože tady v tomhle se to obyčejně láme a lidi to tu nejvíc posíraj. Na stranu druhou ono to teď stejně asi úplně nevymyslíš, co bys měl jako přesně dělat a co je tím SMYSLEM, ale můžeš myslím docela dobře odfiltrovat, co jsou kraviny - a v tomhle můžeš věřit svýmu srdci, protože to máme každej v sobě, ten kompas, co říká, co je správnej směr a co je slepá ulice.
Problém je akorát ve vrstvách závojů, kterejma je ta střelka kompasu překrytá, takže to většinou není moc jasný, kam to sakra vlastně ukazuje... Ale to je právě i o tom, že čím víc seš nalezlej v normálním životě a čím víc se staráš o věci typu "Jak nebýt vyčleněný a jak neskončit úplně sám bez kamarádů...", tím těžší je ty závoje poodrhnovat a tím těžší je vidět, kam střelka kompasu vlastně ukazuje. Takže jít do větší izolace dál od běžnýho života a lidí, co se zabejvaj běžnejma věcma (i neběžnejma, prostě obecně jít dál od social lifu vůbec...), to je pro tebe momentálně jednoznačně dobrá věc, protože se ti tímhle pročistí brejle a získáš větší rozhled. Byť se to může zdát paradoxní a nelogický, že tím, že se něčeho vzdáš a od něčeho se odstřihneš, že ti to rozšíří obzory - leč takhle to funguje.
Buď hardcore a jdi právě do těch věcí, který tvoje křesťanský rodiče (a odhadem tak 95% populace) považujou za divný. To poslední, o co by ses měl starat je tvůj sociální status... protože ten stojí za to obětovat - a dokonce je to tak, že bez líbivýho sociálního statusu a toho jakože "mezilidskýho kontaktu" s ním spojenýho, se ti nakonec bude dýchat o poznání líp, než teď... Protože nebudeš muset řešit tunu hovadin a her na normálnost a budeš se moct věnovat tomu, o co tady jde v první řadě - a to je nalezení směru a odhalení závojů, který zakrývají tu střelku tvýho kompasu.
K úlevám: Ulevujeme si všichni, co je důležitý si uvědomit je, kdy si ulevuješ a pokud možno se za to nevinit a přijmout, že je to vlastně v pořádku a že pak zase budeš makat. S tímhle třeba já strašně bojuju, moje vnímání a pracovní režim je "od boha k ďáblu", jak poznamenal Orb, nebo-li jsem schopnej se vybičovat k zajímavejm výkonům (co se týče čehokoliv, od práce na webu po rozklíčování nějakejch důležitejch věcí v mým životě), ale dlouhodobě to samozřejmě nevydržím a když začnu polevovat, začnu se cejtit blbě z toho, že se mi nedaří jet neustále na plnej výkon a z tej viny se začnu ničit. Takže já ve výsledku neodpočívám skoro nikdy - buďto makám nebo se užírám a ničím kvůli tomu, že nemakám. A takhle to bejt nemá a asi i tohle myslel Orbital, když o tom psal.
K psychedelikům: Value psychedelik je Informace. A to taková, která se obvykle nedá získat jen logickou analýzou nebo nějakým vědeckým přístupem nebo tím, že se prostě zamyslíš nad tím, co by byl dobrej nápad. Psychedelika jsou celý o vnímání reality a o tvým nastavení na ní a o tom, co ty sám máš v sobě. Nic víc, nic míň.

Odpověď s citací