Ok. Já prostě nevidím problém s tím infem. Pro mě je spojitost MB mezi sázkovkami asi jako nyní PayU s Aukrem. Pokud bude Aukro mít nějaký podezření na prodejce/kupujícího ohledně finančních transakcích, nevidím důvod, proč se nemůže zeptat PayU na údaje ohledně platby a dalších plateb napojených na jeho účet. Samozřejmě, že pouze plateb souvisejících s jeho účtem! Tak jsem to myslel i s MB a Bet365. Je jasné, že MB nepošle měsíční pdf výpis Jana Nováka se všemi transakcemi. Nejsem bankéř, ani člověk pracující s bankovními zákony, ale ruku na srdce, kdo opravdu ví, jak to ve skutečnosti chodí. Však žijeme v ČR a známe příklady, kdy zákony a regulace jsou výsměchem určité sortě lidí. Prostě selským rozumem tohle není pro mě žádné bankovní tajemství a nějaká data, která podléhají pouze k nahlédnutí státním orgánům. Samozřejmě bankovní účet je něco jiného, ale MB není banka, přijde mi to, jak kdyby německá Deutschebank měla český účet v Komerční bance.

Pak nesouhlasím s tím, že MB má ztrátu ze zničení bonus hunterů. Opět jsme u jádra, kdo MB živí. Na tom se určitě shodneme, že prodej Skype kreditu ani možnost zakoupit si květiny v německém internet shopu to nebude. Jsou to sázkovky kdo sypou MB peníze. Bez nich je MB mrtvá, na Ebay se nemají šanci prosadit k nějakým velkým ziskům, vždyť Paypal vlastní Ebay, tak proč by si tam nasadili Moneybookers? Na Ebay nakupuji často a ještě jsem neviděl prodejce, kterému bych zaplatil přes MB. Do budoucna tak budou příjmy od sázkovek tvořit 90%+ příjmů. Takže já naopak mám opačný názor, že MB má jít na ruku sázkovkám a ne naopak. Navíc např. u Bet365, kde ten bonus hunting asi bude největší, tak jako sázkař máš možnost vkladu i výběru na MB úplně bez poplatků v případě stejné měny. To znamená, že opět živí MB sázkovky tím, že jim dají určité % z obratu plateb. Mohu navázat třeba zde známou VIP cashback akcí, kdy MB vyhlásí cashback období a pochybuji, že se jedná o dobročinný akt nebo vánoční dárek, jasným důvodem je zvýšit transakce do sázkovek, čímž roste kredit MB a má lepší vyjednávací pozici ohledně % z příjmů s vyšším platebním tokem.

Máme na to prostě rozdílné názory a nezbývá než se respektovat, ani jeden z nás nedělá šéfa MB, takže o to jak máme oba dva zkreslené představy se můžeme jen dohadovat a určitě se shodneme, že je to plýtvání energii. Každopádně protiargumenty si rád přečtu, i když s nimi pravděpodobně souhlasit nebudu.