Pořad je lepší řešit problém s kam penězi než je nemít. Přichod horších času je jasný už jen proto, že ho všichni čekají, takže budoucnoust už je zvolena. Osobně stále tak nějak podvědomě věřím v inflaci, protože je to snadné, lehce pochopitelné v minulosti ověřené, Japonsko však ukazuje opak, deflační posilující měna při obrovském státním dluhu, tohle mi hlava nebere.
V minulosti jsem dostal blbý nápad investovat na americké burze, dolary jsem nakupoval za 25, 21, 18, 16, část také průběžně natékala ze sázek, zato jsem kupoval US akcie, snažil jsem se držet povětšinou fundamentu, takže ikdyž mám ztráty, jdou dividendy, tam kde jsem zkusil technickou analýzu je to horší. Časem mi to vykristalizovalo na nákup a prodej tabákových firem a zpracovatelů kovů, kde jsou velmi dlouhé ekonomické cykly, věřím mědi to je kov pro tohle tisíciletí. Tabák je jistý, i v těch nejtěžších časech jdou kurzy jen na polovinu a vyplatí se dokupovat téměř vždy.
Takže bezpečný přístav pro dolary podle mého názoru BTI, RAI, MO. Pro hraje taky to čím hůř bude, tím více se bude kouřit.
Euro vnímám jako riziko, skoro všeho jsem se zbavil, zbývá mi pár tisíc na některých sázkových účtech a eurová investice do nejmenované belgické společnosti.
Neteller, Moneybookers, moc jim nevěřím pokud to jde cash přesouvám do bank, doporučují více účtů.
Nemovitosti, všichni všude říkají, jak nemovitosti uchrání hodnoty. Dá se očekávat, že trh bude dál klesat, bytů a domů je v čr nadbytek, nicméně stále je to jakási jistota, takže pokud to lze doručuju kupovat, ale jen do 70% tržní ceny a pokud je z nemovitosti reálný roční výnos. Letos jsem koupil stavební parcelu za 30% tržní ceny a nemínim už prodat.
Na závěr lze jen konstatovat, že sázení bude fungovat tak nějak pořád.

Odpověď s citací