No k prvni casti bych nemel co dodat. Jestli to vyzniva tak, ze nejakej vrahoun neco zvladnul, tak to sem nemyslel. Docili svyho/docilil svyho. Destrukce sveta a sebedestrukce. Jako skoro kazdej kolem, jen to lidi delaji vic skryte. Vrahoun to udelal otevrene.
Dal se to ale uz nejak rozjizdi. Nechci rikat s pravdou. Ale s vecma a ideologii, ktery se myslim snazis zrovna ty drzet nebo po ni pokukujes. Z tohohle pohledu teda prosim prijmi to, co se snazim napsat.
Neni vnitrni a vnejsi reality. Utek "od sebe sama" je rozdeleni reality na sebe /pripadne jeste dale to delit na masku a vnitrek/ a na okoli. Snaha najit vnitrni jadro sama sebe odsuzuje k nezdaru. Naopak vzdani se toho znamena, ze realita jaksi se zacne vynorovat z mlhy.
Tvoje neustala snaha o izolaci (pro kterou mam pochopeni samozrejme, vsak s jakou jinou motivaci muze stredoevropan vypadnout kamsi do prdele) je paralela na to hledani vnitrniho ja. Nicmene je to snaha, nebo Lacanovka touha. Prijde mi jakobys to mel rozpocitany tak, abys toho nedosahl. Vubec mi prijde, ze takhle to ma vetsina lidi. Nekdo si da jako cil barak a auto a pak to jakoby tak horkotezko dotahuje. Obcas to vypada, ze nestaci. Ale mam pocit, ze to je cely divadlo. Lidi maji totiz na strasne strasne moc vic, ale desi se prave toho okmaziku, kdy ta touha bude naplnena. Proto vsichni tak zkomirame.
Napadlo te nekdy, jaky to bude, az/kdyz se do te izolovane chyse dostanes? Ve skutecnosti to bude psycho.
Dam tu dvca priklady. Jedna ceska internetova legenda, nebudu ji jmenovat, kdo sleduje tak vi, se uz nejak nasrala kolem 30let na ten falesnej svet a rozhodla se vypadnout z Prahy. Koupila si uplne lowcost byt kdesi v prdeli a pul roku mi basnila o tom, jak tam kdesi v prdeli bude ten klid, zadny kozaty zensky, proste idyla. Uz tehdy jsem te osobe rikal, ze to je fake. Ne ne, touha po klidku, bla bla. Prvni problem byl, ze typek zacal s rekonstrukci, pricemz byt byl obyvatelny a stara drevena okna se k jeho nalade a askezi urcite hodila lip nez byt stylu Ipod. Druhy problem byl, ze aniz by tam stravil noc, tak mu prislo, ze to jeste neni v Sudetech az takova prdel a koupil pozemek na kraji vojenskeho prostoru na barak, ze tam ho nebude srat uz vubec nikdo. Treti problem byl, ze ze dne na den koupil pul domu v jednom meste, ktere ho navic strasne sralo!!! Ve chvili kdy se mel tedy stehovat do zrekonstruovaneho bytu odjel k mamince, kde pomaha s domacimi pracemi a kouka na serialy a snazi se v byznysu posrat, co jde. Prosim nejmenujte, kdo vite. Clovicek se jeste obcas snazi na netu pusobit seriozne, tak mu nekazme hru, at to jednou rozstreli sam. Skutecne, desime se naplnene touhy. Tvoje askeze v horach je taky touha. To, ze je to antikonzumni atd, na tom nic nemeni. Je to totez. Nebo mi to prijde. Nerikam at to nedelas.
Dam priklad o sobe. Normalne jsem zjistil, ze nekdy sazim asi blbe, abych nevyhral moc. Kdyz jsem zacal sazet, tak muj sen byl 50 usd/den. Chvili jsem to tam drzel a musim rict, ze to byly nejstastnejsi chvile meho zivota. Jenze to byl fake. Clovek nemuze zadrzovat veci. Nemuze je zamerne tak trochu kazit. Tehdy jsem byl spokojenej a rikal si jakej jsem borec a jak mam vse totalne pod kontrolou i s mega dyskama v hospode a tak svrhu jsem koukal na vsechny pinozici se lidicky a uzival si to. Mam pocit, ze neco ve me to ale prece jen vzdycky vedelo. Vzniklo tohle forum atd atd.
Nekam se zavrit, obnrnit se, klidne se obrnit ucenim zenbuddhismu, GTD, babautou a pavlinou, kdyz ne penezma, tak volnym casem. Je to porad to stejny. Porad ta stejna schizoidni hra, proti ktery v jadru bylo kazdy nabozenstvi a ktery (vcetne vychodnich) to nakonec neskutecne zmrvilo.
Mam pocit, ze tenhle pristup je opakem zivota. Je potreba vykrocit do prazdna.

Odpověď s citací