Ještě mě k tomu napadá (snad už to nebude moc off-topic), že ten problém je u Gadziho (sorry "bejku", že o tobě mluvím ve třetí osobě) vlastně obecnější, než jen to, že "nemá buňky na sázení" (což je myslím zřejmý z reakcí ostatních komentátorů v tomhle threadu). Pokud se dá zjednodušeně říct, že sázení je o tom být schopný hledat value (vypěstovat si cit) a mít funkční business plan (tady tomu říkáte MoneyManagement), tak pokud s tím má někdo problémy u sázení, tak se bude s úplně těmi samými problémy potýkat u jakéhokoliv jiného "podnikání", kde existuje riziko (kde je nějak rozložená pravděpodobnost prohry/výhry). Neboť ty záklaní pravidla, která platí pro sázení, platí myslím pro veškeré podnikání. Všude jde o to hledat value (lidově se tomu říká "hledat díry na trhu") a vždycky jsou tu pravděpodobnosti, rizika apod. Máte to tu fajn popsaný v threadu "Jak vzniká kurz", kterej mi, z toho, co jsem tu zatím přečetl, připadá vůbec nejdůležitější.

Tudíž ono se tím vlastně taky moc neřeší, říct "Jdi dělat něco jinýho". To už je pak asi na jinou diskuzi, co s tím, protože řešením není ani říct "Tak prostě nepodnikej, nejsi na to stavěnej, zůstaň v prádelně"...

Ale možná by tu fakt stačilo jít dělat něco, kde jsou ty čísla a "kurzy" rozložený jinak, než u sázení a tomu mozku konkrétního člověka to zkrátka víc sedne a je na to líp naladěnej. Třeba si otevřít bar nebo začít rozvážet pizzu. Opět to nemusí být buď prádelna anebo sázení.

Jinak s tímhle fórem je mi to jasný, nedá se čekat, že tu lidi budou někoho odrazovat od sázení jako takovýho. Na druhou stranu si myslím, že je potřeba si uvědomit, že nesázet je taky jedna z variant, kterou se lze dopracovat k tomu, že se z člověka stane úspěšnej "sázkař".