K tomu,co psal Franta,ohledne tech rovnic ukladajicich se do podvedomi,ja myslim,ze intuice nefunguje vyhradne jenom na bazi zkusenosti,protoze i treba mimina se mnohdy chovaji intuitivne,kde zkusenost neni zadna,nebo lidi nebo zvirata ve vyhranenych situacich jednaji rychle a mnohdy necekane,ze zadna rovnice z predchozich zkusenosti v tom nemusi hrat roli,ono mozna tech intuic bude vice druhu,Frantuv priklad s chodcem na prechodu bude ta jednodussi forma,ale pak jsou jeste dalsi zakouti lidskeho mozku,ktere se vymykaji nasemu chapani a tam to nebude jen cerna a bila.
Franta psal:
Podle mě je základ uvědomovat si proč máme tu intuici ,proč nám to mozek vyhodil co je to za informaci a v případě že se nepotrvrzuje ji vědomě přepsat v podvědomí.Takhle si člověk opravováním a sladováním vědomí a podvědomí vytváří skutečnou intuici ve kterou může jakž takž věřit.To je moje teorie
To mi prijde neproveditelne,v tech zlomcich sekund urcite,ale urcites myslel zpetne uvedomovani,ale kolikrat clovek jedna nejak a pak kdyz si to zpetne projede,tak proste rovnici nenajde,ani kdyby se zblaznil,a upravit a sladit vedomi s podvedomim mi prijde nemyslitelne...