Jak říkám, viděl jsem to jenom jednou. Aby to člověk mohl definitivně zavrhnout, musel by to asi vidět víckrát a trochu o tom víc popřemýšlet. I já jsem nakonec toho názoru, že aby člověk mohl nějak líp žít, tak musí investovat do sebe, něco si i odříct. Bohužel globalizace to posunula tak že třída superbohatejch bohatne dál závratným tempem. Zatím se to nedotklo až tak střední třídy. Ta do budoucna ani není v plánu. Pokud ale krize postoupí dál, tak se do mizérie budou dostávat další, které nebude už možno označit za nekvalifikované flákače, kteří se málo snaží.
Co jsem jenom postřehl z toho dokumentu: mně se jenom líbí, jak každej říká, že jenom on je ten zodpovědnej a že ti ostatní by nedělali. A tam se snad neříká, že by jsi dostal tak vysokou částku, že by tě to nenutilo dělat. Asi nějaké minimum jako je to nakonec dnes, když práci nemáš. A mohl by jsi možná dostat i víc. Protože by se mohlo vyházet polovina lidí z úřadů, kteří jsou stejně už dnes nanic a systém by se zjednodušil. Už dnes snad dělají jenom 4 z 10, z toho možná další 2 jsou stejně v nějakých zaměstnáních, bez kterých by se to mohlo v klidu obejít. Dostal by jsi asi základ a pokud by jsi chtěl víc, tak by si se stejně musel snažit. Asi je to slepá cesta, ale to ta současná je taky.

Odpověď s citací