no tenhle problem uz tady podle nekterych teorii je prave ted a prave proto narusta pocet vysokoskolaku obskurnich oboru, popripade jsou lide zamestnavani v pracich, kde nic neprodukuji.. nemyslim, ze je to nejaka ucelena teorie, ale slysel jsem ji od profesora PulpanaPůvodně odeslal Sklipkan
ono kdyby teoreticky se dnes nekradlo tam nejvys a cela ekonomika fungovala bez toho, ze vetsina toho co se vyrobi se znici neefektivitou nebo korupci, tak TEORETICKY by na rentu 1000E v dnesnich cenach mozna i bylo, ale je to zkratka proti lidske prirozenosti
Ke zmene systemu je potreba zmenit mysleni lidi. Jestli vetsina lidi neni schopna se vzeprit ani takovym spolecenskym stereotypum, jako ze po skole, ktera je nebavi, nastoupi do prace, ktera je nebavi a misto toho, aby z ni odesli tak rikaji jak jsou svobodni a vezmou si hypo na 20 let - tak je nesmysl menit system seshora, protoze ten system je opravdu nastavenej presne pro tyhle lidi. I kdyz by to ty lidi nikdy nepriznali a budou porad rikat, jak je ta "demokracie" fajn a jak je jen potreba vymenit konkretni lidi nebo ODS za CSSD. Ten system musi vyhnit, az tem lidem zkratka nikdo nepujci a prave toho se dnesni politici desi a prave proto prosi banky a pumpuji rezervy do systemu, aby se vyhodily k nicemu, ale vydrzely uvery a s nimi cely system.
Ale s koncepci, ze je prilis mnoho lidi na prilis malo prace souhlasim. Proto se nam to sazeni tak vzmaha, ze. A proto se muzeme docist, ze kdyz Livesport vyrobi nove pekne flashscore, tak je to pocin stoleti.
Kdyby tenhle celej byznys sel do haje, tak co se stane:
20% sazkaru bude misto sazeni soulozit
20% sazkaru se bude marne snazit sehnat sexualniho partnera
20% sazkaru bude vice cvicit (vetsina proto, aby sehnala sexualniho partnera, ale to pro tuhle analyzu neni dulezite)
20% sazkaru se zacne venovat konickum jako kaktusarstvi, modelarstvi, vysivani
cca 20% sazkaru se bude nutkave zaobirat myslenkou na revoluci, budou patrne psat plamenne komenty na novinky.cz, ale nikdy nic neudelaji a zemrou predcasne na infarkt
pouhe <1% bude sbirat srot a zaludy - prevazne byvali profesionalni sazkari (sorry Karasi, ale jak jsem ten tvuj prispevek respektoval, tak z tohohle jsem sel do kolen)
2franta: souhlasim, ze veskery socialni projekce vychazeji z toho, ze clovek si rekne - ja jsem takovy a vsichni lide jsou mi podobni; a skoro to vypada, ze ten clovek chybne odhadne i sve vlastni reakce v novem prostredi, ja jsem shledl konecne Zeitgeist I a II a tam jsou podobne navrhy. Pokud si clovek predstavi typickeho ceskeho cikana, coz je asi nejlepsi svetovy priklad rozpadu osobnosti a kultury, tak pro takovehle lidi by mel spise vymyslet programy a fakt GL s tim. Kdyz prijde nekdo s necim jinym nez Cyklon B, co by opravdu resilo problem, tak je to na Nobelovku. Takze prijde prave neco drastickeho (to neznamena, ze to schvaluju, nebo k tomu ponoukam).
Ano Franto, ja par lidi, kterym bych veril, a ktery bych poslouchal, platil jim dane a sel bych treba i do armady a nechal se zabit, znam. A jednim z tech lidi jsi, ciste teoreticky, ty. Dej mi pak vedet po skype![]()

Odpověď s citací