Tohle jsou s prominutim keci, kterym bych se ja osobne nahony vyhnul.
Forex neni v nicem nebezpecnejsi nez cokoli jineho.
Na vsechno musis mit mirne prizpusobeny system samozrejme, a to i pro ruzne menove pary a pro ruzne hodiny dne, pokazde na trhu sedi jina skupina lidi, kteri ale ovlivnuji trh kupodivu stale velice podobnym zpusobem v dane hodine. Proste London, New York, Sydney, Tokyo open (prvni hodina) jsou si vzdy v necem podobne, sedi tam stejni lide a to je prave jedna z tvych vyhod (edge).
Forex ma naopak spoustu vyhod - neuveritelna likvidita 24hod denne.. coz z nej cini idealni trh pro nekoho, kdo chce financni svobodu.
Ale nerikam, ze ostatni trhy jsou spatne.
Jen je to obrovsky nesmysl, ktery se tahne internetem, ze forex je v necem nebezpecnejsi.
Kdo nema system, nechape obchodovani, tak prodela vsude.

Ze prodelava 99% lidi se asi muze dit na jakemkoli trhu. Jeste jsem neslysel, ze by nejaky trh byl JEDNODUSSI a nejaky TEZSI - tohle profi trader nikdy nerekne.

Kdyz jdes do podstaty a to pri tvorbe systemu, ktery bude zalozen na technicke analyze musis, tak vstupy do pozice zredukujes na formace na grafu (double top/bottom, flagy, triangle atd.) A forex graf se nelisi nijak od jakehokoli jineho trhu.
Nenech se chytit do paasti, o trhu to imho neni

PS. Tahle veta necht visi nad vsim co pisu: je mi jasne, ze muzu vedet uplny hovno, nad kazdou vetu jsem schopen si sam polozit velky otaznik