Pomoci to nemusí a uškodit to až tak nemůže, tak proč ne
Já jsem tady nováček, tak se zkusím představit.
3 roky jsem se pořádně snařil vytvořit profitabilní systém na fin. trzích. Žádné long-term investment, ale vědět, že mám systém, který mi každý den přidává do košíčku, po troškách se to akumuluje každý den a efekt známe všichni. Takže daytrading a později i to byla nuda, takže scalping.
Pochopil jsem, že principy sázeni nebo akcíí (komodity, forex) jsou naprosto stejné.
Psychologie (abych dodržoval plán) + systém založený na čisté matice, pravděpodobnosti.
Měl jsem ale střídavé období, kdy jsem do toho dělal naplno (12-16 hod denně) a kdy jsem se stáhnul, uplně vyčerpaný (psychicky) - moc jsem toho chtěl dosáhnout, moc jsem byl závislý na výsledku, i když jsem se snažil nebít (no možná právě proto).
Normálně se v životě snažím žít velice zdravým způsobem (makrobiotika, pohyb) a meditovat a hrát si s myslí. Tohle mi všechno dávalo pocit, že už jsem nějak více připravený na tu psychickou stránku obchodování, že už zvládám emoce díky těm meditacím (plus jídlo také souvisí s emocema - stačí si dát rychlé cukry a spoustu dalších běžných jídel do těla a těžko se budete kontrolovat tak jako když si dáte celozrnou rýži s napařenou brokolicí).
No, ale vždy jsem po nějaké době spadnul na hubu, finanční trhy mě vyčerpaly a neunesl jsem tu atmosféru peněz, sezení u počítače a hrabání peněz, jakožto jediného smyslu z mého celého dne - nedokázal jsem vypnout mozek a pořád jsem přemýšlel jen o tomhle.
Takže zákonit jsem vždy musel přestat a vzdát to.. bohužel jsem strategii žádnou do konce nedotáhl.
Nevím nakolik je tohle psychické vypětí cítit i u sázení, asi to bude individuální.
Každopádně, před pár dny jsem narazil na Orbitala a jeho životní příběh mě inspiroval zase otevřít tuto kapitolu.
Cítím se vnitřně opět vyrovnaný, nad věcí, že bych měl všechno s klidem, přehledem zvládat.. ale takhle to bylo i předtím
Zkouším ode dneška znovu forex, ale postupně bych rád pronikl i do sázení. A aplikovat tam věci, které používám na trzích.
Tak uvidím.. dík za tohle fórum Orbital a dík za spoustu jiných rad někde jinde
Možná bych to mohl zakončit jedním dotazem na vás - vidíte nějaký podstatný rozdíl v sázení a fin. trzích?

Odpověď s citací