Radu neznám a tak je můj příspěvek tak trochu o ničem. Pro Evropana považuju přizpůsobení na australský čas za prakticky nemožné. Je to podle mě to nejbrutálnější časové pásmo. Pokud potřebuješ být ready ideálně několik dní po sobě někdy mezi 01 – 14 hod, tak se toho moc vymyslet asi nedá. Holt až se přesune tenisovej cirkus na jinej kontinent, bude líp.
Jinak čas podle mě dělá ze sázkaře ještě většího mimoně než ve skutečnosti je. Že většina lidí nechápe co vlastně člověk dělá na to si zvykneš, ale okolí má samozřejmě ten největší dar rozptylovat a řešit věci v ten nejnevhodnější okamžik. Nejen časová pásma ale i rozvržení týdne. Kromě tenisu to platí snad pro všechny ostatní sporty: přes víkend potřebuješ vyzískat co nejvíce času, nabídka je opravdu široká. Ale má to i své výhody: jako odpůrce davů, přes týden jsou pro řádění volné ulice.
Když jsem přes svátky sledoval skvělé výkony hokejové 20 z MS Kanady, komentář něco ve smyslu, že se blíží OH a je třeba si zvyknout na začátky po půlnoci. Pro ty kdo sází US sporty to bude pouze příjemné zpestření: na dobrou noc zkouknout hokejovej match z OH turnaje.
Pokud člověk nesází pouze amer.sporty považuju evropský čas celkové za nejideálnější: čas od času si dáš něco na rozjezd z Asie, projedeš Evropu, přesuneš se do USA… Bydlet např. v LA to by bylo jako někde na Marsu: ráno vstaneš, většina tenisových zápasů z Evropy již odehrána a za hodinu začíná LM ve fotbale…
Perlička na závěr: někdy před více než 15 lety, kdy jsem si říkal mít televizi s teletextem by bylo fajn, jsem si vsadil na baseball někde v Tipsportu. Rád jsem pro zpestření sázel čas od času exotické sporty. Nejen že jsem absolutně nevěděl na co sázím, ale bylo to pro něco co se hraje v noci bez rozlišení vých. a záp. pobřeží. Když jsem druhej den přišel v 10 ráno na pobočku právě zápas na který jsem vsadil byl na výsledkové tabuli bez výsledku. Že by se někde ve Frisku v té době ještě mohla hrát 15. směna bylo pro mě tehdy moc složité![]()
Jinak livka nehraju i z důvodu, že bych je hrál zejména na US sporty a ve 2-3 ráno už mně to až tak nemyslí. To už jsem schopnej maximálně sesbírat výsledky a podívat se co je v menu další den...

Odpověď s citací