Moralka je vec individualni, ale ja s tim, co pises, souhlasim. I o tom, co pises o Ahydovi. Domeny jsou neco jako novy vlastnicky vztahy - je to jako kolikovani novyho uzemi v USA. Nebylo to moc moralni tenkrat, nevypada to hezky ani dnes a vlastne to neco potvrzuje na marxovi, ze vlastnictvi je kradez. To druhy reseni taky neni optimalni..totiz pridelovani domen autoritou. Ja chci taky sazkar.net na sazeni.cz, ktery ma uz deset let spekulant Simon. Ted mam uprimne receno aspon sanci, jednoho dne budu hodne ozralej a trefim neco velkyho, tak ji treba koupim. Kdyby to pridelovala centralni autorita, tak tu domenu sazkar.net nema sanci dostat, i kdyz tu o sazeni zcela neskromne, je asi nejvic informaci v Cesku a domenu by mel Husak.

Podle me je zakladni povinnosti cloveka se nazrat. Pokud clovek chcipa hlady, myslim, ze muze ukrast i tu svacinu, kdyz uz neni kudy kam, ale jak se naji, tak by to nemel opakovat. Jak je nazranej, mel by myslet na to, ze kradeni svacin neni uplne ok. Ne proto, ze by tim modelem nemohl zbohatnout, ale proto, ze to proste cloveka neuspokojuje..stale jeste plati neco jako postavit dum a zasadit strom - clovek, co se nesnazi byt happy, je hlupak. Ahyde pise neco o tom, jak zacal zrat antidepresiva, kupuje si drahy auta, kterejm nerozumi a dokonce na ne ani nebali baby jako Kaluza. Ve volnych chvilich hraje poker a i kdyz je dost inteligentni, aby vyhraval, nevede to nikam. Muj spoluzak, byvaly Draken z Levelu, pote co delal do mobilniho zvoneni a neneslo mu to nic /stejne jako Ahyde/, zacal s bonus.cz. Urcite delaji dost na idiotech a uz pred par lety na tridnim srazu byl jaksi uplne nad veci a uplne v prdeli. Jeho znudenost svetem byla tak maximalni, ze fakt nechapu, ze uz nespachal sebevrazdu. Jednoho dne zaletel do Japonska, tam se ozral, za statisice si koupil nejake devky a nebyl schopen vubec niceho. V Praze chodi do gaybaru, ne proto, ze je teplej, ale protoze ho bavi vyvadet lidi z miry. No a nakonec vymysli bonus.cz. Pocin stoleti.

Osobne je mi jedno, jestli jsou domeny moral nebo ne, me na tom bavi to, ze to muzu zkoumat. Kdybych do toho nekdy nahodou vic zapadl a prodal neco za velky peniz, tak ty penize nevrazim do Aston Martina, ale do neceho, v cem budu videt smysl. V tom mi je blizkej pristup Fandora. Kdyz ukradnes svacinu a umis z ni vyrobit 1000 svacin a udelas s nima nekomu radost, mozna to ospravedlnitelny je.

Myslim, ze domaineri, MFAckari atd jsou nekde uvnitr dost nestastny z toho, ze jejich prace je uplne marna, tedy ti, co uz jsou nasyceni. Nejak vidi, ze je to naprd, asi jako skareda zenska pred zrcadlem taky vidi smutnou pravdu. Ale misto toho, aby si to priznali, tak se budou hadat, jak je .co /preklepova pripona za .com/ prospesna svetu. Smutne hlavne pro ne, blbci, co na to budou klikat, uz jsou stejne okradany jak prvnaci se svacinou

Btw. jsem uvazoval, co by se stalo, kdyby najednou vsichhni lidi zacali mazat cookies, pripadne i ty LSO cooikes a pouzivat dynamicky IPcka, zkratka chranit si jednoduse soukromi - myslim ze mala modifikace OS by to zvladla. Celej reklamni system na netu by se zhroutil.