Zhruba pred mesicem me napadl genialni napad zaregistrovat si nejake Ethereum domeny (ENS): https://ens.domains/
Domeny jsou uvolnovany postupne a nahodne. V soucasnosti jenom 7 znaku a delsi. Pozdeji budou k dispozici i kratsi domeny.
Neco malo se mi povedlo odchytit, ale projebal jsem na tom docela dost ETH, protoze ten jejich system (Parity rozsireni do prohlizece) polovinu casu nefunguje vubec a druhou polovinu casu se nesynchronizuje, takze jsem vetsinu aukci otevrel treba trikrat...
Kazdopadne muzete bidovat na domenu, pak bezi par dni obdobi, kdy mohou bidovat ostatni - pokud o aukci vubec vi (jsou tak nejak poloverejne). Po teto fazi nasleduje faze odkryti bidu.
Vyhrava clovek s nejvyssim bidem a plati druhy nejvyssi bid (second-price sealed bid auction). Pokud neodhalite svuj bid, prichazite o nej. Pokud ho odhalite a nejste nejvyssi bidder, bid se vam vrati.
Ale jak uz jsem psal, je to cele nejake technicky rozjebane a me se v tom ztratily ty bidy... Takze po ziskani par bezcennych domen jsem se na to vysral.
Nejake domeny (respektive "rezervace prekladu adres na jeden rok") se uz prodaly za $500k+ (respektive je v te adrese "uzamceno ETH na jeden rok").
Realna hodnota dost pochybna, ale pokud mate nekdo tri prdele ETH a nevite co s nim, tak nevahejte.

Odpověď s citací