Já ti rozumím, nulový riziko to není v žádném případě, jen je to nejnižší riziko, kterého lze dosáhnout s českou měnou. Odhadovat šanci defaultu České Republiky opravdu nedokážu, v tomto roce bude rozhodně nižší, než 4,5 % , do budoucna bude záležet, jak se bude vyvíjet situace v EU (hlavně co bude s těmi rizikovými státy jako jsou Řecko, Portugalsko, Španělsko a Itálie), nic lepšího (jak investovat rozumně prachy, nepřijít o ně a mít aspoň nějaké zhodnocení), jsem nepřišel (alespoň rozhodně ne s tím přebytkem, co nepotřebuju k sázení). Proti hraje rozhodně inflace, která je momentálně asi 3,5 % v České Republice (a kdoví, jestli ve skutečnosti není ještě vyšší, než se uvádí), ale s tím se těžko dá něco dělat. Co je podle tebe racionální řešení ? Kdyby v ČR byl realitní trh, o kterém jsem přesvědčený, že není bublina, koupil bych alespoň nějakou nemovitost. Teď momentálně kdyby existovala nějaká spekulační příležitost na pokles cen nemovitostí v ČR, hned bych šel do toho. Ty nacházíš v něčem value ? Mně přijde, že cokoliv, co má/mělo/bude mít/mělo by mít hodnotu (ať se jedná o nemovitosti, drahý kovy, komodity), všechno je bublina. Když se podívám na cenu 3+1čky v našem městě, v roce 2005 stála 650.000, teď v roce 2012 se prodává za 1.700.000 a to vůbec nemluvím o cenách před krizí (to by stál možná i 2.200.000), když porovnám rozdíl cen v roce 2005 a 2012, tak v tom rozdílu cen rozhodně není jenom inflace, i po jejím zohlednění je cena minimálně 2x násobná. Lamborghini si kupovat nechci a tak velký bank sám obhospodařovat nedokážu. Tak co mám/můžu dělat ? Díky Orbe