Hledal jsem na netu soft s databází tenisových výsledků, se kterou by šlo něco solidního vymyslet, tzn. měla by mít navíc (kromě typických položek které mají všechny) tyto funkce:
1. u všech zápasů ATP a WTA musí být uveden kurz z nějaké důvěryhodné sázkovky (ideálně Pinnacle)
2. možnost hledání položek podle výsledků jednotlivých setů (např. najde to všechny zápasy ve kterých Federer prohraje v 1. setu 4:6)
3. statistika proměněných brejkbolů / setbolů/ mečbolů
4. vývoj skóre konkrétního utkání min. po celých gamech ideálně po každém míči (přece ne nadarmo to na empajru ťukají do pdáčka)
5. možnost s průběžným skóre po gamech pracovat (např. najde všechny zápasy ve kterých Federer vyhraje/prohraje 4 gamy po sobě)
6. ke každému zápasu bude k dispozici vývoj kurzů v livku tzn. livebetting graf z betfair.com/redirect.aspx?pid=72908&bid=9054">betfairu
Na pohádky už nevěřím, tak je mi jasné, že zádný takový soft neexistuje. Cokoli co bude splňovat první 2-3 body by mě příjemně překvapilo,
u 4 bodu žasnu, u 5 nevycházím z údivu a 6 považuji za scifi.
Strýček google na mě vyplivnul tohle http://www.oncourt.info/point_by_point.html nic lepšího jsem nenašel, možná někdo něco lepšího znáte?
sledování props tě naučí lépe číst hru
Oncourt a Tenisnavigator jsou zahraniční softy ovšem podle mě nic moc soudě s demoverzí.Osobně používám kombinaci Trefík+Tennis win,ale dost dobře nechápu k čemu by si chtěl využít funkce který popisuješ.Kdyby to náhodou nějakej šílenec vyrobil tak ti zaručuju že by ses z toho zbláznilOno tenis je individualní sport a nejde brát statisticky,k livku potřebuješ mít nakoukaný zápasy a znát hráče a vědět čeho jsou schopný,jaká hra jim sedí nesedí jak jsou odolní atd,spíš psychologie než data.Vzájemný zápasy bilance na površích, turnajích atd najdeš ve všech zmíněných softech.
Při live sázení musí jít všechno lehce a přichází výhra za výhrou.Pokud ne,buď je to špatný zápas,nebo to děláte blbě.V obou případech je lepší se jít projít,nebo při nejhorším hrát za drobné a čekat,až se příčina neúspěchu změní.
Tennis win jsem jen tak prolítnul a z věcí které chci má jen částečně bod 3, tj. statistiku mečbolů a někdy i brejkbolů, ale nedá se s tím pracovat takže jsem ho ani nezmiňoval.
Máš pravdu, že bych se z toho zbláznil, ale radostíS tím by se daly vymyslet opravdu zajímavé věci.
Ano tenis je individuální sport (vím, sám se o simulaci tenisu už pár roků pokouším) a právě proto tam statistika bude mít daleko větší váhu, protože zápas nikomu nemůže zničit dalších 10 co hrajou jako kopyta ve fotbale. Samozřejmě nelze to brát obecně, ale mám z livka vykoukaných pár věcí, které bych si rád statisticky ověřil.
Ať už jde např. o začátky zápasů někdo je má vlažnější a chvilku mu trvá než se rozehraje, někdo na soupeře zase vlítne hned od začátku. Dále jsou hráči, kteří prostě neumí vyhrávat, můžou vést klidně 5:0 a ještě z toho udělají horor. Statistika by měla prokázat psychickou odolnost u rozhodojících míčů zápasu, tj. brejkbolů a mečbolů, co to s hráčem udělá v dalším gamu když ztratí podání i když vedl 40:0, jak často po brejku následuje rebrejk. Těch možností jsou opravdu spousty co se s dají vymyslet, ale k tomu je potřeba ty data mít, tak zkouším hledat hotový produkt.
Je klidně možné, že statistika prokáže houby anebo taky kde je zakopaný![]()
Ano tohle všechno co zminuješ je dobrý vědět ale věř tomu že se to ve velké míře nechá nosit v hlavě,stačí jen znát hráče co jsou zač,nikdo se nemění a když už se změní trener styl hry nebo hlava se zlepší poznáš to i bez softu stačí se jen dívat a nemít sklerozu.myslím že soft kterej požaduješ hodně dlouho nikdo nevyrobí,protože by ho nikdo nezaplatil ,aby si někdo vedl statistiku všech zápasů objížděl turnaje atd. a někam to zapisoval ,když to není dostupný v ofic stats.Prakticky nerealizovatelné a proto mají výhodu ty sázkaři kteří sledují tenis a ne data![]()
Při live sázení musí jít všechno lehce a přichází výhra za výhrou.Pokud ne,buď je to špatný zápas,nebo to děláte blbě.V obou případech je lepší se jít projít,nebo při nejhorším hrát za drobné a čekat,až se příčina neúspěchu změní.
Ano, souhlasím s tím že před několika lety tohleto bylo nerealizovatelné. V době kdy na všech ATP WTA turnajích rozhodčí zapisují skóre elektronicky nevidím důvod proč by něco takového nešlo. Ty data k dispozici jsou, nikdo nemusí nikam jezdit a něco sledovat. Z dat jdou odvodit všechny statistiky, které člověka napadnou. Jde jen o to se k těm datům dostat. Oncourt tam vývoj skóre má, sice v drtivé většině jen po gamech, ale v závěrečných kolech a na větších turnajích tam je i vývoj míč po míči. Nevěřím tomu, že to někdo zapisoval ručně, takže k datům se evidentně dostat jde, je to jen otázka zpracování. Bez live sledování to samozřejmě nejde, ale tohle by byl velmi zajímavý nástroj.
Myslím si že by to byl nástroj totálně k ničemu,žádnej soft nenahradí lidskej mozek,nevidí jestli hráč zápas fláká nebo maká na doraz a netrefuje to o centimetry a jednou to padat začne protože si maximálně věří,nevidí zavázanou nohu,výraz obličeje,zaujatý rozhodčí,provokující diváky,nudle z nosu co mu tečou celej zápas 4 prasata za sebou a tisíc jinejch věcí,podle mě jasná kravina a kdyby to někdo vyrobil tak polovina uživatelů skončí v blázinci po několika letech neuspěchů a ceně softu.Klidně mužem dát anketu co si kdo myslí,i mě by to zajímaloPíšu samozřejmě o live sázení,před zápasem a po zápase je každýmu jedno jestli někdo vedl a pak prohrál a nebo prohrával a otočil.stat setů je k dispozici a nevykoukáš z toho ani ... .Natož pak z gamů.
Celkově souhlasím s Frantou. Rád bych přesto měl statistiku brejkbolů, úspěšnost 2. podání. No nemám, tak jsem aspoň v poho, pohodě, pohodičce.
Myslim, ze ta statistika (nebo cokoliv zalozeno na takove technicke analyze) by byla ucinna jen na nekterych trzich/zapasech.
Tezko se vymysli nejaka super strategie na zapas typu "safina-keothavong" ktery skonci 6-0 6-0 a kurz udela pohyb od 1,05 do 1,01 a pak uplne zmizi.![]()
Na druhou stranu v zapasech, ktere jsou hodne vyrovnane a kde se tenistky v jednom kuse brejkujou(a kurzy tim padem hodne prelevaji) se da nachytat plno skvelych kurzu/prilezitosti i bez statistiky.
-------------------
Co jsem trochu hledal, tak "prubezna" historicka data k tennisu z bf se daji sehnat jen zde:
http://www.fracsoft.com/
Nekupoval to nekdo? Ne ze bych se na to chystal, ale tak mrknul bych se ze zvedavosti, v jake je to "zhruba" forme.
Jinak co jsem zatim videl:
http://data.betfair.com - vsechny mozne fotbaly, kone, psi, kocky, mysi ... ale tenis jsem tam nenasel.![]()
Původně odeslal albi
2 roky stary thread.
Nejaky update ? Novy program, ktory vedie statistiky zapasov, podla vyssie uvedenych bodov ?
Pouzivate niekto ten "fracsoft.com" ?
| Co se děje jinde - chcete sem taky RSS ? | |
| -_- |