Měl jsem napsanej příspěvek, který by mnohé vyjasnil, možná i někomu pomohl, ale já bych z toho rozhodně nic nezískal a vystavoval se třeba i zbytečné konfrontaci. Už takhle budu třeba terčem posměchu, ale je mi to celkem jedno. Nemá to cenu a bere to síly. Myslím, že vím, co se zhruba odehraje u nás i ve světě v nadcházejícím půlroku a jsem na to v rámci možností tak nějak připravenej. Svět se nezadržitelně dal do pohybu. Hovoří se, že změny možná až revoluce se děje v rovině informační(abys něco mohl třeba i měnit musíš nejdřív vědět) hraničící až se spiritualitou. To je i třeba pouze to, jak píše Orbi objevování nového nepoznaného. Z mých příspěvků může plynout, že se celý den zabývám nějakými konspiračními teoriemi a že z toho možná i trochu blbnu. Neviděl bych to tak. Každý den chodím do přírody a vychutnávám si tu pohodu, harmonii, řád(ne ten nový světový vymyšlený lidmi k dalšímu ovládnutí a drancování). To, jak vše souvisí se vším, tu provázanost a i třeba z toho čerpám optimismus, klid své duše. Tenhle klid jsem našel až s tím, když jsem všechny ty diplomy a certifikáty hodil obrazně do kanálu a začal myslet originálně, nezatíženě nějakými dogmaty. Stále více se snažím jednat ne rozumem, ale srdcem. Pokud tak činíš, nemůžeš mít žádné výčitky, že děláš něco špatně. I když je to často v rozporu s růstem tvého bankovního konta. Jak bylo napsáno, jestli mají nastat nějaké pozitivní změny, tak každý musí začít u sebe. V mnohém se tak snažím dělat už dnes. Jak už psal myslím jinde Randim, je to především morální bída. Kam až je lidstvo ochotné zajít ukazuje např. i dnešní mexická chřipka, opravdu pěkný kříženec virů z laboratoří.
K příspěvku Karase: Osa zla, tyhle nálepky miluju, jsem tedy rád, že naše země je v nějaké té koalici dobra.
Aby ve světě viděli, že bojujeme s rasismem: světu je to naprosto ukradené a zahraje na tuhle notu pouze v případě, že nás potřebuje přitlačit do kouta. A ty státy, které nás nejvíc kritizují by si měly zamést nejdřív před vlastním prahem. Ostatně již letos v létě budou mít ti největší kritici problémy se svými menšinami a mnohem větší než nějaká ČR.
A ČR v čele Evropy v oblasti zahraniční politiky? Napadá mě jeden zjednodušující příměr: snaživý svazák dělá mnohem více než musí, aby se zalíbil svému pánovi. Pán si ho za to neváží, ale i když nerad, za loajalitu musí následovat odměna. Otevře tedy svoji naditou peněženku, trochu zaloví a vytáhne celou pětikorunu.
K těm daním: to nemá cenu rozvádět, ale každý holt tu možnost nemá, když mu to strhnou přímo z výplaty, já třeba holt jo.
Ty odkazy měly spíš upozornit na to, že nějaká témata jsou tabu. Nic víc, nic míň. A souvisely spíše s tím, co bude v blízké budoucnosti následovat. Kdo bude agresorem, kdo obětí a co z toho pak vyleze jako důsledek pro všechny. A nějaký Duke je pak skutečně nepodstatný, protože půjde o trochu víc. Každý dostane nakonec co si zaslouží. Je to ode mě trochu snůška náboženských keců, ale takhle to prostě vidím.
K odstěhování se, i když to nebylo mířeno přímo na mě: narodil jsem se v ČR, tak to asi tak má být. Mám na to názor, že před sebou samým člověk stejně nikam neuteče. Stěžuju si tady, ale problém je vždy nejen u těch druhých a tak k tomu přistupuju.