Proboha!
Naštěstí jsem zaspal a nevsadil jsem. Doufám, že se nikdo neřídil prvním doporučením. Teď, po poločase, je stav 2 (!!!!!) rohy v zápase Celtiku. To je úplně zvrhlé.
Ahoj Orbitale. Ano, jedná se o spread betting. To je oficiální název. Já tedy zase nevím, co je to action points. Princip je stejný jako když obchoduješ s cennými papíry, akciemi, deriváty, apod. Taky to provozují stejné společnosti, které jsou brokery, sport mají jako vedlejšák.
Takže to základní je z financial betting - když máš kurs např. 10,5/12,0, tak je to de facto kurs sell/buy a rozdíl mezi nimi (spread) je zisk pro brokera, který se počítá v ticks. Existuje live i nelive betting.
Počet ticks se liší od druhu sázek, to zjistíš po čase.
Spread betting má taky své speciální sázky, které mají svou speciální terminologii. Na průměrný zápas Premiership je jich vypisováno tak cca 100, to se s betfair.com/redirect.aspx?pid=72908&bid=9054">Betfairem nedá srovnat.
Nejpraktičtější je postupovat jako na betfair.com/redirect.aspx?pid=72908&bid=9054">Betfairu, čili obchodovat. Zisky i ztráty ovšem bývají zřetelně vyšší.
Princip - výhra nebo prohra závisí na rozdílu mezi kursem, za který jsi provedl buy (nebo sell) a kursem koncovým, násobeno sázkou. Začínáš-li s buy, musí být sell vyšší, abys vyhrál, při sell naopak.
Jedná se hlavně o anglické firmy, jde tedy o anglické sporty, fotbal, rugby, dostihy. Ale je tu taky tenis, golf, americký fotbal. Já sázím u IG Indexu.
Existuje ještě gamlerštější způsob, tzv. binary betting. Ten jsem ještě nezkoušel, znám jen princip.
Snad to takhle postačí.
Hubert.
PS: teď nabízejí sell za 13,25. Asi bych to bral a utekl.

Odpověď s citací