Bylo ti jasne receno, ze financak nechodi.
I pokud tohle ma bejt nejakej pokus o humor, tak je to momentalne nad my sily, pochopit. Asi te prejmenuju na Kolesa.
Ale jo, video dobry jako instruktaz propagandy. Pokusim se vsyvetlit. Lidskej mozek ma hafo nedokonalosti. Zasadni z nich je, ze proste kdyz nekdo natoci 100x fake videi, jak nejaka instituce vrazi do domu, bytu a kanclu a vy vite, ze to tak neni, tak stejne budete mit v hlave obrazek, ze to tak je. Pokud se pak viralne rozsiri povedomi typu: za neplaceni dani se jde sedet nebo vtrhne k vam financak, mate v hlave neuveritelne vymeteno, uplne stejne jako nackove v 30tych letech nebo lidi v severni korei dnes. Pointa je, ze to, co vite, je to, cemu vas mozek proste nevenuje pzoornost. Zname to ze sazeni ze. Vsichni vime, ze ve strajku se nema navysovat; vsichni vime, ze ve strajku se nema podlehat euforii a zkaze a sazet to, co by clovek jinak nesazel. Vime to, 100x si to zopakujem na foru, ale nakonec to stejne porusime.
No a Fricku ty jsi proste zrovna ten extra tupej element, kterej neustale siri presne ty picoviny, ktery lidskej mozek zavadeji z cesty, kterou popsal wade.
Koncentrak je predzvesti postmoderny. Predstav si, ze jsi zavrenej v koncentraku odkud vede cesta jen kominem a nekdo ti furt promita instruktazni filmy, kde se vrazdi vezni pri pokusu o utek. A vezni mezi sebou debatuji, zda jsou ty zabery realne nebo ne. To je posun debaty uplne mimo misu. At jsou ty zabery realne nebo ne, tak:
Za prve: nema vubec zadnej smysl na to koukat a diskutovat o tom
Za druhe: nema smysl se na to divat a hrozit se zastreleni, protoze jednoduse je to cesta ven, ktera ma lepsi nadeji na preziti, nez krematorium, at je to jakkoliv zoufaly; tim, ze se na to clovek bude koukat, tak si proste podlomi moralku a je uplne ale uplne jedno, kde je tam ta pravda
Vim Koleso, ze to nepochopis, tvoje autisticka kebule proste pojede v binarnim kodu, bohuzel lidska hlava funguje uplne jinak a skutecne bych se rad dozil doby, kdy se pres tuhle binaritu lidi dostanou. Zjevne existuji oblasti, kde zabyvat se pravdou je vylozene iracionalni. Proste to tak je. Strasne me mrzi a svym zpusobem to beru jako osobni fail co se vedeni sazkare tyce, ze tenhle nesmysl rozpoutal tak silenou debatu. Ale kdyz se tak stane, tak to clovek musi prijmout a proto tu mame ten banner. Pokud nalada ve spolecnosti dosahne hysterie, pak to nejde ignorovat. Tady je tragicky pozoruhodny, jak bych rekl, ze i mensina lidi na sazkari dokaze strhnout vetsinu, ktera by jinak ten babisovymrd zaznamenala a priradila mu signifikantnost asi takovou jako ma rozbitej automat na jizdenky na zastavce trolejbusu.

Odpověď s citací