Hm, bohužel, provoz na silnicích je bohužel čím dál víc stresující, já osobně řízení miluju, ale se stále houstnoucím provozem a v mnoha případech neuvěřitelně neohleduplným chováním mnohých se ta radost postupně vytrácí, takže i na sobě pozoruju, že čím dál častěji chytám v autě nerva... Přitom sám nejsem úplně svatoušek, co by jezdil vždy podle předpisů, ale co člověk občas vidí a zažije, to zůstává rozum stát...
nicmene, zatim si nas lide nachazeji pres "betfair" a ruzne slozeniny, to rozhodne neni zle, druha vec je ta, a psal jsem to jiz drive a samozrejme to zde vsem prijde usmevne, jako cernoch presidentem, ze sazkar by rad mel nekdy v budoucnu jistou moc, co se tyce tlaku na sazkovky, jsem optimista a jednou podle me prijde bod zlomu a bude to nazor svobodnejch lidi a ne marketing, kdo to vezme do rukou.. tohle bohuzel neni ironie, myslim to naprosto vazne a co je na tom zajimavy, je i to, bejt u toho
jasný, chápu, na tohle jsem přiznám se zapomněl na tuhle Tvou vizi, i když jsem to tady dříve četl, nedokážu vůbec odhadnout, nakolik je to reálné takové pozice dosáhnout a vlastně si nedokážu vůbec představit, jak moc se bude muset forum rozšířit, aby dosáhlo této pozice... Jediné, co mě napadá, že si neumím představit, že se to podaří čistě českému fóru, to jen ale taková odbočka, naopak si dobře umím představit, že postupem času z něj uděláš mezinárodní forum vedené v angličtině, jak se již částečně děje v basketové sekci...
na cem to demonstrovat: zakladatele google urcite nebyli sami, kdo vymysleli automatickej vyhledavac, ale v necem ziskali naskok a ten si jiz udrzeli (ano je to ten vecny spor v hospodarske antimonopolni politice, jisty pripad standartu beta), a nikdo ted nevi, jestli nekdo nevymyslel neco lepsiho a uz s tim proste neprorazi
souhlas, z mýho pohledu Google je "alespoň" dobrej, takže mu jeho prvenství přeju, ale pokud by si dal jako příklad Windows, už tak nadšeně souhlasit nebudu, ti to dle mého dosáhli vyloženě marketingem, ty jejich produkty nijak vyjímečný nejsou, kdykoliv něco píšu ve Wordu, tak chytám nerva většího než v dopravní zácpě (je možný, že chyba je ve mě, že to neumím správně používat...)
co tim chci rict... pokud se tato alternativni budoucnost splni, tak si myslim ze bude lepsi, kdyz budou sazkari reprezentovany necenzurovanym forem, nez imbecily, co propaguji Worldbet (nebo treba i jinou sazkovku), bez toho, aby na ni kdy vsadili natoz se snazili si na ni vydelat na denni chleba..
Tady asi nejde nesouhlasit, tohle je samo zřejmý...
je tu jeste jeden faktor, o nemz jsem se nekolik noci hadal s Frantou a ten zasadne nesouhlasi: vysoka uroven prispivajicich je zrejma, ale podle meho nazoru to neni vrozene, lidi nejen ze v dobrem prostredi se chovaji slusne, ale tez je to pozitvne meni... zkratka takovy sdruzeni musi byt masova vec a pokud neprijde 1000 posteru za den, da se to podle me kultivovat, jsou i jina fora /nesazeci/ a zda se ze podobny princip funguje i tam
V tomto ohledu máte podle mě svůj díl pravdy oba, nicméně pokud bych se musel na něčí stranu přiklonit, bude to Franta.. Souhlasím s Tebou, že vysoká úrověň pozitivně působí na všechny a i je to mění k lepšímu, nicméně každý jedinec má nějaké své limity a obávám se, že tady je ta laťka nastavena natolik vysoko, že je pro průměrného jedince nedosažitelná... Toho "průměrného jedince" nemyslím nijak pejorativně, měl bych asi použít jiné slovní spojení, ale žádné vhodné mě teď nenapadá, zkusím to též popsat na příkladu, hraji tenis na rekreační úrovni a jistě je pro mě přínosem hrát s někým o trochu lepším, nicméně nemyslím, že by mi prospěla hra třeba s Federerem, jelikož jsme každý natolik jinde, že se prostě nijak nepotkáme... Prostě i já spíš věřím tomu, že forum v této kvalitě je pro úzkou skupinu lidí a ne pro masy a pokud se jej budeš snažit přiblížit masám, úroveň fora se bude muset přiblížit vkusu mas a ten je dle různých žebříčků sledovaností a čtenosti reprezentován TV Nova a Bleskem atp.
Nicméně přeji, ať se mýlím a Tobě se podaří to nějak ustát a vybalancovat, když jsem v předchozí větě zmiňoval média, tak pokud to zvládneš na úrovni MF Dnes, může to být snad schůdné pro všechny nebo aspoň většinu, byla by jen velká škoda, pokud by Ti masy vzali Tvuj optimismus a sílu věci měnit k lepšímu
PS: pokud budeš mít chuť napsat něco do soukr. pošty, jak si zmiňoval ve své odpovědi, samozřejmě klidně napiš, rád si to přečtu, jen dopředu upozorňuju, že teď jedu na týden na hory, takže to bude důvodem, proč nebudu reagovat, ať nemáš pocit, že jsem se třeba urazil...