Orbi, v předchozím postu jsem se patrně špatně vyjádřil. To srovnání s krizí 30.let samozřejmě pokulhává. Tehdy to byla samozřejmě krize deflační. Jestli teď čelíme něčemu podobnému, tak to ale bude pravděpodobně krize inflační, možná až hyper. A výsledek může být nakonec stejný.
Jeden článek z oblíbeného zvedavce, jak je ty články třeba brát s rezervou, tak ty 2 tabulečky myslím zpochybnit nelze a jsou dostatečně výmluvné. A já to tvrdím pořád, tohle už standartním způsobem(aby to nikoho nebolelo) urovnat podle mě nejde. To mi říká obyčejnej selskej rozum. A lidi nevím jestli to vzali na vědomí(nejpohodlnější je samozřejmě se nad nepříjemnostmi ani nezamýšlet) si třeba myslí: tyhle miliardy lítaly vzduchem vždycky, ono se to zase nějak urovná... Na čem je postavenej celej tenhle ekonomickej systém, co pohání ekonomickej rozvoj? Je to paradoxně dluh a úrok kterej z něho musí být zaplacenej. Je jasné co přichází pokud nejsi schopnej dluh splácet a na jeho zaplacení si vezmeš další úvěr. Je podle mě naivní si myslet, že pokud se zadlužuje stát, tak že tam tahle jednoduchá rovnice neplatí.
http://www.zvedavec.org/komentare/2008/ ... lalo1a2o25

Odpověď s citací