Citace Původně odeslal Orbital
no to je hezky, ale co kdyz mi nekdo ukradne notas? predpokladam ze to tam je nejak zaheslovany, ale obavam se nejakyho backdooru
jak tohle funguje u sazkovek co se samy odhlasuji, tj. u vetsiny? heslo je pak zas znovu predvyplneny na homepagi?
Do prohlížeče si přidáš tlačítko Roboformu vyplnit nebo vyplnit a odeslat. Takže potom jen navštívíš stránku SK a stiskneš požadované tlačítko. Tlačítko vyplnit pouze přihlašovací formulář vyplní, druhé ho i zároveň odešle. Hesla jsou chráněna šifrováním 3DES (používá ho i TrueCrypt), které je v podstatě neprolomitelné (u z principu žádný backdoor neexistuje, pokud by existoval, tak by všechny programy používající toto cryptování byly v v prd*) .

Jinak zálohu roboformu nosím i v telefonu (ještě jednou žašifrovanou), jsou to pro mě nepostradatelná data.

Já jsem mírný paranoik, takže mám všechny disky s daty šifrované TrueCryptem - při ztrátě počítače mi data nikdo neukradne.

To LadyMaster: ta studie o získání dat - to ti někdo musí ukrást zapnutý či hybernovaný počítač (pokud se mu to podaří, tak si vůl a dobře ti tak), jinak nemá šanci - nehledě na to, že mám nastaveno v BIOSu smázání dat v paměti při vypínaní. Takže využitelnost tohoto postupu je více než nulová.

To Hombre: ale heslo má být náhodná řada velkých a malých písmen kombinovaná čísly a a znaky. Jinak ti heslo prolomí slovníkový útok za pár hodin.

To orbital: pokud ti někdo ukradne PC, v historii prohlížeče nalezne adresy Pinnu a Greeku a tak si může z tvého mailu požádat o hesla sám? Není to příliš reálna vize, ale...

Vím toho o bezpečnosti softu poměrně dost (živil jsem se tím), proto vím, že nejhorší případ je používat stejné heslo ke všem službám a pokud možno je toto heslo jméno manželky/přítelkyně/psa doplněné rokem narození, atd. Takovýto lidé si sami říkají o průser.

Rozhodně Roboform nikomu nevnucuji, ale je to suveréně nejlepší možnost, jak předejím stejným heslům, papírkům s hesly, souborům pass.txt na disku, atd. Je to pro našince asi nejbezpečnější a zároveň suverénně nejpohodlnější cesta, jak si uchovávat hesla.

Ty vase agumenty tady jsou opravdu dost trefne, takze taky zustanu, sice ne u tuzky a papiru, ale zustanu u sve hlavy.
To nejsou argumenty, ale spíše chabá tvrzení, která ti vyvrátím opravdovými argumenty. Ale pokud jsi schopen si pamatovat 12ti místná náhodně generovaná hesla, tak je to super řešení. Pro ostatní je lepší Roboform :P