Zobrazují se odpovědi 1 až 15 z 184

Téma: Vtipy

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek
    No pokud by tohle lidi pochopili, tak se lidstvo nekam snad i posune. A tomu se mi verit nechce. Tu knihu jsem tu uz x krat doporucoval, tak jeste jednou: https://knihy.abz.cz/prodej/myty

Je to o tom cemu rikas "narativ". Ten tvuj narativ je "mytus" a to doslova a je dobry se tady asi drzet v terminologii occamovy britvy a nekomplikovat to synonymy. Mytus je to, co je pravdive, i kdyz je to "fake". Jako treba bible.

No v tomhle ohledu je to co se deje nejen logicky, ale zas po dlouhy dobe nadejny. Ale prijde masakr.
    Gambling feels like endless ejaculation

Za situace, kdy se nebojuje o nic mensiho nez za ten svuj mytus (s terminologii rozhodne souhlas) pojatej jako ne nic mensiho nez "pravda" skutecne neni k masakru daleko. Ocividne se o nej hraje stale vic na silu. Jinak je zajimavy, ze Zizek je z dlouhodobejsiho hlediska optimistou a veri v cosi jako obcansky vzchopeni a uvedomeni si, ze jevy typu Trump jsou v prvni rade symptomem, ne pricinou problemu. (viz zde, cca od 14. minuty dal >> https://www.youtube.com/watch?v=ByKXcIPi7MI ) Jeste me napada jeho starsi teze, ze ty nejvetsi zmeny (nebo prusery) neprichazej tehdy, kdy je na tom spolecnost a system vylozene nejhur, ale prave v momente, kdy se veci opet zacinaj relativne zlepsovat - jenze na ne natolik, aby se dostalo ocekavanim.

Ve videu vyse samozrejme nechybi ani vtip: V Cine koluje spoustu drbu a dohadu o ruznejch nehodach, tragediich a zlocinech, co se kde mely stat. Kdy tedy lidi tem zvestem zacinaj stoprocentne verit? V momente, kdy je vlada oficialne popre. (tusim, ze variace tehoz kolovala za bolsevika i v Ceskoslovensku a jeji o neco mene vtipna varianta se dneska pro zmenu manifestuje v "diskuzich" na FB a pod clanky)

Pravidla přispívání